Box

Un medic şi un fost campion de box au analizat KO-ul lui Bute: "I-a luat echilibrul"

Medicul Andrei Georgescu a explicat cum l-a afectat lovitura lui Bute pe Mendy

Articol de Radu Oprişan  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Zona în care a ţintit Bute este "un pachet de ramificaţii nervoase ce sînt responsabile de echilibru", explică medicul. "Este, alături de ficat, cea mai devastatoare lovitură, mai tare ca aia din bărbie", adaugă fostul campion de box.


Poate că toată lumea aştepta un upercut în bărbia lui Mendy, dar a venit croşeul în obraz, undeva aproape de ureche. De aici mirarea că francezul a căzut ca secerat. Gazeta a cerut părerea unui medic, dar şi a unui fost campion.

"Cazi şi îţi revii greu"
Din punctul de vedere al doctorului, deznodămîntul e explicabil: "Zona aceea e un pachet vasculo-nervos. Mai pe româneşte, multe ramificaţii nervoase care răspund de echilibru. La o asemenea lovitură cazi ca secerat şi îţi revii greu, chiar dacă dai senzaţia că eşti conştient", a explicat Andrei Georgescu, coordonator al Secţiei de Urgenţe a Spitalului Universitar Bucureşti.

Cea mai grea lovitură
Un fost campion naţional de box din anii 1967-1969 a detaliat pentru Gazetă că lovitura încasată de Mendy e una dintre primele două devastatoare: "Este mai rea decît cea din bărbie. Pumnul în obraz, lîngă ureche, şi cel primit în ficat te distrug. Îţi rup creierul! După cum am văzut, e posibil ca Mendy să aibă chiar fractură de maxilar, chiar dacă pe moment nu şi-a dat seama", a explicat fostul pugilist dinamovist Ion Marin.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.