Box

Kelly Pavlik, "Fantoma" cu care s-ar putea bate Lucian Bute în noiembrie

+7 Foto
Putere şi precizie. Gary Lockett nu a fost niciodată pus la podea înainte să-l întîlnească pe Kelly Pavlik.

Articol de Andreea Moldoveanu  —  luni, 11 iulie 2011

"Lucian este cunoscut în ţara lui şi în Canada, însă pentru a fi cunoscut în toată lumea trebuie să bată un american, în SUA", spunea Jean Bedard, şeful Interbox, după al doilea meci al lui Lucian Bute cu Librado Andrade.

Iată că acest moment se apropie. Pe 5 noiembrie, Lucian va avea al treilea meci din acest an. Numai data este bătută în cuie, adversarul este, în proporţie de 90%, americanul Kelly Pavlik. Pentru ca tabloul conturat de Jean Bedard să fie complet mai trebuie ca lupta să aibă loc în Atlantic City sau Las Vegas. Atunci Lucian Bute îşi va mai îndeplini un vis, al treilea, acela de a se bate în America.

Kelly Pavlik, supranumit "Fantoma", are 29 de ani şi trăieşte în Ohio. A boxat 39 de meciuri. Are 37 de victorii, dintre care 32 prin KO şi două înfrîngeri.

După un an de pauză, în care a făcut o oprire şi pe la dezalcolizare, Kelly Pavlik a revenit în ring mai hotărît ca niciodată să arate lumii întregi că a rămas acelaşi pugilist bun. Pe 7 mai 2011, l-a întîlnit pe Alfonso Lopez. Încă din prima rundă a arătat că a venit să cîştige. Din runda 2 pînă în ultima, au fost lovituri spectaculoase şi mulţi pumni care şi-au atins ţinta de fiecare dată. Kelly Pavlik a redevenit pugilistul periculos, cel care a fost campion WBO şi WBC la categoria mijlocie şi care îşi doreşte centurile înapoi. A cîştigat meciul prin decizie unanimă, 95-95, 98-92, 99-91 şi a dedicat victoria copiilor lui.

Fostul campion al categoriei mijlocii, Kelly Pavlik, a început boxul la 9 ani. A trecut la profesionişti în 2000 şi nu a boxat niciodată în afara graniţelor Statelor Unite.

Cariera lui Kelly Pavlik a culminat cu două centuri mondiale

Kelly Pavlik a devenit campion mondial WBC şi WBO la categoria mijlocie pe 29 septembrie 2007 cînd l-a învins pe Jermain Taylor prin KO tehnic în runda a 7-a.

Şi-a apărat pentru prima dată titlurile mondiale, pe 7 iunie 2008în faţa challengerului obligatoriu Gary Lockett. Pavlik a cîştigat prin KO tehnic. Antrenorul adversrului a aruncat prosopul în runda a 3-a, după ce Lockett a fost pus la podea pentru a treia oară.  

În octombrie 2008, Bernard Hopkins a cîştigat, prin decizie unanimă, meciul cu Kelly Pavlik. "Fantoma" şi-a păstrat centurile pentru că acest meci nu a fost unul pentru titlul mondial.

Primul meci din 2009 a mai adus o victorie în palmaresul lui Kelly Pavlik. Marco Rubio a fost învins prin KO tehnic, în runda a 9-a. Pavlik a dominat şi a forţat echipa adversă să arunce prosopul înaintede runda a 10-a.

Americanul Kelly Pavlik şi-a păstrat centurile WBO şi WBC la categoria mijlocie şi după 19 decembrie 2009, cînd l-a învins pe compatriotul său, Miguel Espino. Meciul s-a terminat prin abandonul lui Espino în runda a 5-a. Pavlik obţinea a 36-a victorie din cariera de pugilist profesionist. Deţinătorul celor două centuri a fost net superior. El l-a trimis de două ori la podea pe Espino, în runda a 4-a şi o dată în runda a 5-a, moment în care a fost aruncat prosopul.

Pe 17 aprilie 2010, Kelly Pavlik a pierdut centurile după ce a fost învins de Sergio Martinez. Cei trei arbitri au punctat astfel: 112-115, 111-115 şi 111-116 în favoarea argentinianului de 36 de ani.

După revenire Pavlik îl vrea pe Bute: "Lucian Bute reprezintă pentru mine o provocare fascinantă"
Pugilistul american, fost campion mondial la categoria mijlocie, versiunile WBO şi WBC, a spus că în toamna lui 2011 va fi pregătit pentru o confruntare cu românul Lucian Bute, care pentru el reprezintă o provocare fascinantă.
"Voi fi pregătiti pentru Bute la toamnă. Lucian Bute reprezintă pentru mine o provocare fascinantă. Este cel mai bine clasat din lume la categoria supermijlocie. Este un tip talentat . Bute este un mare stîngaci, rapid şi mobil, dificil de atins, care dă tare şi frecvent la corp. Dacă un meci între mine şi el va avea loc la toamnă, vă jur că veţi asisita la o mare luptă".

Kelly Pavlik are curaj să boxeze cu Lucian Bute în Canada
Lucian Bute a băgat spaima în Kelly Pavlik. Posibilul adversar al lui Lucian Bute s-a arătat îngrijorat de tehnica şi forţa românului şi a declarat că cel mai probabil va trebui să ajungă în Canada pentru a lupta cu campionul mondial. Fostul campion mondial la categoria mijlocie, versiunea WBO şi WBC, nu dă înapoi cînd vine vorba de un meci cu Lucian Bute.
"Este şiret cînd vine vorba de loviturile la corp. Le dă exact atunci cînd trebuie. Aproape toate KO-urile lui au venit în urma unor lovituri la corp. Este un lucru la care trebuie să lucrăm şi să fim atenţi. Probabil că voi fi cel mai mare nume cu care va boxa pînă la acea dată. Pentru un astfel de meci îmi imaginez că trebuie să merg acolo, în Canada. El este campionul mondial şi ar fi ceva extraordinar ca eu să lupt cu el în Canada. Nu prea îl văd venind pe el aici, în America", spunea Kelly Pavlik în luna iunie.

Foto: www.teampavlik.com

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.