Nationala

6.500 bilete în prima zi! » 15% dintre tichetele pentru meciul cu Argentina s-au epuizat deja

3 august e ultima zi în care se vor mai putea comanda bilete pentru România - Argentina, operaţiunea închizîndu-se la ora 12:00

Articol de Justin Gafiuc  —  marţi, 12 iulie 2011

Reprezentantul companiei care se ocupă cu comercializarea biletelor, Florin Leonte, spune că nu există riscul ca familiile cu copii să primească locuri separate.

S-a dat startul la vînzarea biletelor pentru Argentina, iar în prima zi s-au comandat deja online circa 6.500 de tichete! Adică în jur de 15% din totalul pus în vînzare: 45.000 de locuri! "Conform aşteptărilor", după cum a precizat Florin Leonte de la DancoPro, partenerul FRF care se ocupă de comercializarea biletelor pe cele patru site-uri: , , şi .

Mail pentru împerecherea codurilor per familie

Sistemul de vînzare exclusiv pe internet a creat însă destule semne de întrebare pentru oamenii care au încercat să-şi asigure repede prezenţa pe National Arena la întîlnirea cu "Pumele". Şi cele mai multe au vizat următoarea dilemă: Cum i se va garanta unei familii cu minimum trei membri posibilitatea de a sta împreună, atîta vreme cît o persoană nu poate cumpăra decît două tichete, fără a-şi putea alege locul şi rîndul?

Florin Leonte: "Se cumpără două bilete pe numele unui părinte şi încă unul sau două pe numele celuilalt părinte, în cazul unei familii cu unul sau doi copii. Apoi, accesîndu-se rubrica de contact de pe fiecare site, se expediază un mail, în care se solicită repartizarea pe locuri vecine a codurilor de tichete primite online. La final, cînd se centralizează datele, vom expedia biletele prin curier în conformitate cu indicaţiile per familie, astfel încît să nu existe separări".

"Părinţii pot lua bilete reduse la sectorul pentru copii"

Acelaşi circuit funcţionează şi pentru cei care vor să cumpere bilete reduse pentru copii: "Nu există pericolul ca părinţilor să li se repartizeze la un sector, iar celor mici separat. Asta fiindcă adulţii au facilitatea să cumpere şi ei biletele mai ieftine şi să ia loc în sectorul cu locuri reduse. Sigur, dacă aleg această variantă, fiindcă fiecare e liber să cumpere unde doreşte, inclusiv pentru copil".

Şeful de la Danco recunoaşte că au apărut nemulţumiri şi vizavi de faptul că suporterul nu-şi poate comanda direct locul şi rîndul, ci numai sectorul: "Aşa se procedează şi pe marile arene ale lumii, fiindcă aici nu e un spectacol de teatru sau de operă, sînt la mijloc şi alte criterii de securitate care trebuie respectate pe un stadion de fotbal".

Liber la 8 tichete? "Imposibil, se fac verificări!"

Şi o altă chichiţă: teoretic, un individ poate comanda cîte două bilete pe fiecare site în parte, astfel încît să obţină pînă la urmă 8 tichete, pe care apoi să le scoată eventual la speculă. Florin Leonte susţine însă că acest pericol nu există: "Funcţionează o bază comună de date pentru cele patru site-uri. La final, se fac verificări, iar trei dintre comenzi se anulează dacă se identifică nereguli de acest gen".

Stewarzi pentru orientare

La meciul cu Argentina, ca şi la alte evenimente pe care National Arena le va găzdui, va exista un corp de stewarzi, care se va ocupa exclusiv cu ghidarea publicului în interiorul stadionului, astfel încît să se asigure o afluire fără probleme: unde se află locurile indicate pe bilete, care sînt intrările permise, unde sînt punctele pentru hrană, băuturi, prim-ajutor, plasarea toaletelor.

Tichetele date la înseriere

Organizatorii au pornit ieri şi acţiunea propriu-zisă de tipărire a biletelor pentru Argentina, fiindcă tichetele prezentate la lansare erau numai prototipuri. "În cîteva zile vor fi gata, cu serie, număr, loc, preţ, plus elemente de siguranţă spre a se evita falsificarea lor", a precizat un federal. Biletele vor ajunge la suporteri prin curier, costurile suplimentare urmînd să fie suportate tot de cel care le-a comandat.

Nimic încă pentru Parlament şi Primărie

La lansarea biletelor, şeful FRF anunţase că un set de tichete va fi îndreptat către parlamentari şi pensionari, prin Primărie. Nici una dintre instituţii nu ştie însă nimic deocamdată despre aceste bilete. "Preşedintele Mircea Sandu a discutat direct aceste amănunte şi el ştie cum vor fi repartizate", a explicat ieri ofiţerul de presă al federaţiei, Paul Zaharia.

Revinzi? Ţi-o poţi fura!

Biletul cumpărat online poate fi cedat sau revîndut altei persoane, numai că omul care le-a comandat se expune unor riscuri, explicate de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir: "Tichetul e înregistrat pe calculator, într-o bază de date, care va conţine şi numărul cardului. Dacă rupi un scaun, ţi se iau banii din cont. Eu zic însă că nu sîntem nişte sălbatici, nu vor fi scandaluri. Se vor lua suficiente măsuri de securitate".

S-au pus porţile!

Gazonul pe National Arena urmează să fie montat spre sfîrşitul acestei săptămîni, dar ieri s-au fixat deja cele două porţi. Arena a fost inspectată în cursul zilei de reprezentanţii de la Oţelul şi Vaslui, împreună cu o delegaţie UEFA, spre a regla o serie de detalii vizavi de meciurile pe care cele două formaţii le vor disputa aici în Champions League.

"Oamenii trebuie să se înveţe în timp cu acest sistem de vînzare online şi cu plăţile suplimentare pentru curierat, în locul cozilor interminabile de la case. E o metodă civilizată, folosită peste tot în lume" (Paul Zaharia, ofiţer presă FRF)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.