Liga 1

Clujul suferă la capitolul omogenitate. Află cum au jucat achiziţiile CFR-ului

Cinci din cei 6 jucători veniţi în această iarnă la CFR Cluj au evoluat titulari contra naţionalei Uzbekistanului, meci cîştigat de CFR Cluj cu scorul de 1-0

Articol de (Uttendorf) n Marius Tuhuţ (Uttendorf)  —  marţi, 12 iulie 2011

Cinci din cei 6 jucători veniţi în această iarnă la CFR Cluj au evoluat titulari contra naţionalei Uzbekistanului, meci cîştigat de CFR Cluj cu scorul de 1-0


Jorge Costa mai are la dispoziţie mai puţin de două săptămîni să găsească formula ideală pentru prima etapă din campionat cu Astra Ploieşti. Pentru tehnicianul portughez meciul de ieri cu prima reprezentativă a Uzbekistanului a fost un bun prilej de a-i cunoaşte mai bine pe jucătorii veniţi la echipă în această vară. 5 din cei 6 proaspăt transferaţi au apărut în primul 11 în partida de ieri.

Cum s-au mişcat achiziţiile
Camora (90 de minute). Fundaşul stînga portughez, transferat de la Naval, s-a achitat bine de faza defensivă. Are viteză foarte bună şi precizie la pase. Va fi un candidat serios la titularizare în lupta cu brazilianul Edimar.

Lionn (90 de minute). Un alt jucător adus în această vară din Portugalia, de la Vitoria Setubal, se luptă pentru titularizare în defensivă. Brazilianul Lionn va avea însă de tras pentru a-i fura locul în echipă lui Panin. Deşi are o viteză foarte bună, Lionn a fost de multe ori prins ieşit din defensivă. Anticipează de multe ori greşit degajările adversarilor şi are ieşiri hazardate. În schimb, are o disponibilitate foarte mare la efort.

Renan Garcia (90 de minute). Cu Gabi Mureşan uşor accidentat, mijlocaşul brazilian a fost folosit ieri în centrul liniei de mijloc. Uşor greoi, Renan a stat bine pe faza defensivă, recuperînd multe mingi, dar a avut probleme la serviciu. Ultima dată la Beira-Mar, Renan execută majoritatea fazelor fixe la CFR. Din cornerul bătut de el a ieşit şi singurul gol al meciului de ieri, "cap" Rada din 6 metri.

Ronny (80 de minute). Folosit extremă stîngă, atacantul brazilian s-a zbătut mult, dar a reuşit extrem de puţin. Egoist în multe faze, Ronny a pierdut multe mingi şi nu a avut mai multă inspiraţie nici în faţa porţii. A fost surprins în ofsaid de nu mai puţin de 7 ori.

Sougou (80 de minute). Senegalezul cu paşaport portughez a arat banda dreaptă. A fost productiv pe faza ofensivă, unde le-a oferit multe baloane de gol lui Kapetanos şi Ronny, irosite de cei doi. Deocamdată nu are lipici la gol la CFR.

Weldon (20 de minute). Nu a apucat să arate mare lucru fiind folosit pe final de meci. De remarcat că a cîştigat duelurile aeriene cu fundaşii adverşi, dar nu este încă pus la punct cu pregătirea fizică.

Meciul ciudat cu Uzbekistan
Partida cu Uzbekistan a venit ca o surpriză pentru jucătorii celor de la CFR. Dacă dimineaţă se ştia că echipa va juca contra celor de la Al Ahli, la amiază era dat ca sigur un amical cu Al Ain. Cînd s-au prezentat la teren, clujenii au aflat că joacă de fapt cu naţionala Uzbekistanului!


CFR Cluj - Uzbekistan 1-0
A marcat: Rada (72)
CFR: Nuno Claro - Lionn, Rada, Nuno Diogo, Camora - Peralta, Renan, Bastos - Sougou, Kapetanos, Ronny. Antrenor: Jorge Costa. Au mai jucat: Weldon, Kivuvu, E. Kone, Hora



Costa, pachet de nervi
Antrenorul clujenilor, Jorge Costa, exasperat de nereuşitele elevilor săi, a răbufnit nervos în minutul 60 al meciului. Brazilianul Bastos a executat un corner dincolo de careul de 16 metri, unde nu se afla nici un coechipier. Execuţia l-a enervat la culme pe Costa, care a izbit cu pumnul în gardul ce împrejmuieşte terenul de joc şi l-a admonestat pe Bastos în limba portugheză.

Paszkany senior în control
În cantonamentul feroviarilor din Austria şi-a făcut apariţia ieri şi tatăl patronului Arpad Paszkany. Acesta s-a întreţinut la antrenamentul de dimineaţă cu preşedintele Iuliu Mureşan, alături de care a asistat şi la partida amicală din cursul după-amiezii. În Austria este prezent şi vicepreşedintele clubului clujean, Ştefan Gadola.

Mureşan menajat
Închizătorul Gabi Mureşan nu şi-a revenit după accidentarea din partida cu austriecii de la FC Kufstein (3-0). Mijlocaşul CFR-ului a suferit o contractură la coapsa dreaptă şi s-a pregătit fără minge şi ieri, nefiind introdus în teren în partida cu naţionala Uzbekistanului. În schimb, brazilianul Bastos s-a refăcut după accidentarea la gleznă şi a jucat încă din primul minut împotriva arabilor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.