Liga 1

Georgian Tobă, dinamovistul şcolit pe la Real Madrid şi Barcelona: "Pot să mă impun titular dacă mi se oferă şansa"

Georgian Tobă a strîns 17 meciuri în Liga 1 în sezonul 2010-2011, cînd a evoluat pentru U Cluj şi Unirea Urziceni

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 13 iulie 2011

Dinamo a făcut puţine transferuri în această vară, dar "cîinii" se pot lăuda că au adus un jucător care s-a pregătit alături de superstaruri precum Ronaldinho, Roberto Carlos sau David Beckham. 

Este vorba de Georgian Tobă, jucătorul împrumutat de U Cluj în "groapă", care în urmă cu cinci ani a făcut parte dintr-o selecţionată mondială de juniori care s-a pregătit timp de cîteva săptămîni alături de cele mai tari echipe din lume: Barcelona, Real Madrid, Manchester United şi AC Milan.

Jucătorul transferat la Dinamo spune că e încîntat de oportunitatea ivită şi speră să se impună titular în echipa lui Liviu Ciobotariu. Totuşi, clujeanul declară că ar fi preferat să fie păstrat în lotul "şepcilor roşii", echipa sa de suflet.

"Am fost întrebat dacă vreau să merg în «Ştefan cel Mare» şi am acceptat. Nu am stat neapărat pe gânduri înainte să dau un răspuns, dar poate era bine pentru mine să joc la U Cluj. Pentru mine înseamnă foarte mult «U», am debut în Liga I aici şi aş fi vrut să fac mai multe pentru club", a spus Georgian Tobă pentru Ziua de Cluj.

Mijlocaşul a declarat că s-a simţit foarte bine în tricoul lui Dinamo în stagiul de pregătire din Austria şi aşteaptă cu nerăbdare să debuteze pentru noua sa echipă. Va avea şansa să o facă împotriva ardelenilor de la FCM Tîrgu Mureş, în chiar prima etapă a sezonului.

"Ştiu bine, sînt cât se poate de conştient că nu mă duc titular. Postul de titular este un obiectiv personal al meu şi depinde doar de mine dacă  voi reuşi să mă impun. Am fost în Austria în cantonamentul lui Dinamo şi m-am simţit foarte bine, am fost primit bine de toată lumea. Am încredere în viitorul meu", a mai spus mijlocaşul de 22 de ani

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.