Liga 1

Sătui să îl vadă cum pierde dueluri din cauza fizicului, steliştii l-au îngrăşat pe Răduţ :D

68 de kilograme avea Răduţ cînd a venit în Ghencea, la o înălţime de 1,78 metri

Articol de Ionuţ Petrişor(Velden am Worthersee)  —  vineri, 15 iulie 2011

Toţi antrenorii pe care i-a avut l-au folosit rar pe mijlocaş din cauza fizicului firav, aşa că fotbalistul a fost ţinut în ultima lună mai mult în sala de forţă.


Steaua va putea miza de săptămîna viitoare pe unul dintre jucătorii favoriţi ai lui Gigi Becali. Mijlocaşul Mihai Răduţ s-a recuperat după problemele musculare pe care le-a avut şi va intra la pregătiri cot la cot cu restul lotului. Pînă acum a fost menajat pe toată durata cantonamentelor din Austria.

Veştile bune nu se opresc aici pentru fotbalistul pe care Steaua a plătit 800.000 de euro sezonul viitor. Acesta a ajuns în Ghencea cu mari probleme în privinţa forţei şi a masei musculare. De aceea s-au tras şi desele sale accidentări. Considerat unul dintre cei mai promiţători mijlocaşi din Liga 1, Răduţ nu s-a putut impune mai ales din cauza fragilităţii sale, de care s-au plîns toţi antrenorii pe care i-a avut de cînd a venit în Ghencea.

Program spartan de pregătire
Fotbalistul de 21 de ani a avut în cantonamentele din Austria un program special conceput de staff-ul roş-albaştrilor. Răduţ s-a pregătit şi atunci cînd colegii săi aveau liber şi se relaxau la plajă sau pe terasa hotelului, el avînd de tras alături de preparatorul fizic Horea Codorean în sala de forţă. Tratamentul impus de medicul Radu Paligora a dat roade, Răduţ transformîndu-se vizibil faţă de anul trecut. El e mult mai puternic, deoarece în ultima vreme a acumulat cinci kilograme de masă musculară care-l vor ajuta, de acum înainte, în duelurile cu adversarii masivi.


7 meciuri a prins Răduţ ca titular în 2011. În rest a fost fie accidentat, fie rezervă

4 goluri a marcat Răduţ pentru Internaţional Curtea de Argeş în sezonul 2009-2010, în care a impresionat, a fost convocat la "naţională" şi luat de Steaua

"Şi tata, care a jucat fotbal, arată la fel ca mine, deci e o chestie genetică, să nu vă aşteptaţi să ajung vreun mare musculos!"
Mihai Răduţ

A ochit un mijlocaş bosniac
Steliştii au fost impresionaţi la amicalul cu NK Zagreb de decarul croaţilor, Damir Sovsici. Acesta a marcat un gol splendid, bară-gol de la 23 de metri, şi a avut şi alte acţiuni spectaculoase, fiind cel mai bun jucător de pe teren. Mijlocaşul are 21 de ani, este bosniac şi e din 2007 la NK Zagreb. Roş-albaştrii s-au interesat de preţul lui şi au rămas şocaţi cînd au aflat că ar trebui să plătească cel puţin 1,5 milioane de euro pentru 50% din drepturile lui Sovsici.

Astra e gratis
Steaua păstrează două stadioane pe care ar putea juca meciul cu Dacia Mioveni, din etapa a doua, primul joc pe care roş-albaştrii îl au programat pe teren propriu. Arena de la Buzău figurează drept stadion propriu oficial, numai că roş-albaştrii au primit o suspendare de o etapă din cauza unor incidente petrecute la finala Cupei României. Variatele pe care le au la dispoziţie sînt arena din Constanţa şi Astra, din Ploieşti. Ioan Niculae, patronul prahovenilor, i-a transmis lui Becali că Steaua poate juca gratis în cartierul "9 mai".

"Bănele, zi clar că nu mai vrei!"
Dorin Goian e de partea lui Nicoliţă: "Gigi Becali i-a lăsat să plece liberi pe unii care nu făcuseră nimic pentru Steaua. Iar Bănel a ajutat enorm şi totuşi nu e lăsat să plece. Poate a greşit şi el. Trebuia să fi mers la patron şi să-i zică exact, direct că nu vrea să mai stea, că a înaintat în vîrstă şi e forţat să ia în calcul viitorul lui financiar".

Gata pregătirea!
Steliştii revin azi în România, după două stagii în Austria, primul de 13 zile, al doilea de 14 zile. Vor ateriza în seara asta la Bacău, de unde îi preia autocarul şi îi duce direct la Piatra Neamţ, locul de disputare a Supercupei. Ei se vor antrena în Moldova pînă duminică, atunci cînd e programat debutul oficial, cu Oţelul, de la ora 20:45, în direct pe ProTV.

Amicalele pe care le-a jucat Steaua în Austria:

Steaua-Zestafoni 1-0 (Tatu)
Steaua-Dusseldorf 1-1 (Tănase, penalty)
Steaua-Comercial 2-2 (Bicfalvi, M. Costea)
Steaua-Krasnodar 0-0
Steaua-Rapid Chişinău 2-0 (Rusescu, Nicoliţă penalty)
Steaua-Bursaspor 1-0 (Bicfalvi)
Steaua-NK Zagreb 1-1 (Băjenaru)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.