Cupa Romaniei

Levy se bazează pe numele clubului la debutul lui oficial: ”Steaua înseamnă tradiţie şi forţă!”

Levy ştie pe cine va trimite diseară pe teren

Articol de Ciprian Avădanei  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Israelianul e nerăbdător să înceapă meciul cu Oţelul şi sezonul în care i se cere să cîştige campionatul. Recunoaşte că ştie deja titularii pentru partida din seara asta, dar şi că mai visează achiziţii


Ronny Levy a arătat că are nervi şi în amicale. Cum se prezintă înaintea primului joc oficial de cînd a fost numit antrenor al Stelei? Israelianul a apărut la Piatra-Neamţ concentrat, încordat. Nu a glumit deloc cît a ţinut conferinţa de presă. A zîmbit o singură dată, cînd i s-a adus aminte că a mai jucat o Supercupă în România şi a pierdut-o. Asta a fost vara trecută, cînd o pregătea pe Unirea Urziceni şi a fost învins de CFR Cluj: "În meseria asta, mă pot gîndi doar la viitor, nu-mi este permis să plîng după eşecuri trecute!".

- Domnule Levy, v-aţi pregătit să debutaţi oficial pe banca Stelei?
- Muncesc de două luni la asta. Ştiu că încep cu un meci special, fiindcă se joacă pentru un trofeu, e diferit de o partidă din campionat. Am pregătit acest joc ţinînd cont de ce înseamnă un duel decisiv, în care e neapărat să existe o învingătoare. Sper şi cred că aceasta va fi Steaua.

- Mai multe voci, printre care şi a selecţionerului Piţurcă, o văd pe Oţelul favorită. Cum comentaţi?
- Eu o respect pe Oţelul pentru ce a realizat în sezonul trecut, a fost fantastic să cîştige campionatul. Din fericire, la fotbal n-are absolut nici o importanţă ce se spune înaintea unui meci. Adică n-ai nici un dezavantaj că lumea te vede pornind cu şansa a doua. Nu e nici o problemă. Nu uitaţi, totuşi, că vorbim despre Steaua. Acest club înseamnă tradiţie, forţă. Iar echipa mea are ambiţia să debuteze spectaculos în noul sezon.

"N-am emoţii, sînt doar nerăbdător"
- Cum a fost perioada care a trecut din momentul în care aţi fost prezentat ca antrenor al Stelei?
- A fost o lună şi ceva în care am muncit mult. Au fost două cantonamente în Austria şi pe lîngă antrenamentele propriu-zise am mai reuşit un lucru important: am făcut cunoştinţă cu jucătorii, în sensul că eu am ajuns să-i ştiu bine, iar ei înţeleg clar ce vreau. Contează mult pentru mine, ca antrenor nou.

- Aveţi emoţii?
- Aaa, emoţii înseamnă prea mult... Nu e cuvîntul potrivit. Simt nerăbdare şi sînt concentrat.

- Aţi ales deja primul "11" sau nu v-aţi hotărît?
- Cam ştiu titularii deja, poate cu una-două excepţii, ar mai fi unele posturi asupra cărora mai meditez. În mare, ştiu pe cine voi trimite pe teren din primul minut.

- Echipa arată aşa cum v-o doriţi?
- Ar fi imposibil! După o lună, ar fi absurd să pretind asta, a trecut prea puţin timp! E important să începem bine şi să continuăm munca.

- Vă dezamăgeşte situaţia posibilelor achiziţii? Prepeliţă, Moraes, Bourceanu n-au ajuns nici acum. Mai speraţi să-i luaţi?
- Orice antrenor căruia îi pui întrebarea asta se va gîndi c-ar mai vrea doi-trei-patru jucători noi foarte buni, care să-i facă viaţa mai uşoară. Nu înseamnă că nu sînt mulţumit de ce am! Însă aş fi fericit să primesc întăriri.

"Levy ne-a arătat imagini cu amicalele jucate de Oţelul în vara asta, deci sîntem la zi cu informaţiile despre campioană. Steaua e obişnuită să învingă şi o va face şi duminică seara!"
Ciprian Tătăruşanu, portar Steaua

Ienei şi Covaci sînt în top 50!
Site-ul www.footballpantheon.com a întocmit un clasament al managerilor din istoria fotbalului şi i-a inclus pe doi foşti tehnicieni ai Stelei în top 50 din toate timpurile! Emeric Ienei e pe locul 49, iar Ştefan Covaci, pe 33! Primul a luat o Cupă a Campionilor cu Steaua, iar al doilea a cucerit de două ori trofeul, ambele cu Ajax Amsterdam, gestionînd una dintre cele mai tari echipe din istorie, condusă de Johann Cruyff.

A început iar scandalul!
Becali şi Dragomir abia se împăcaseră, acum sînt iar în conflict. Gigi s-a simţit jignit: "Avocatul meu a fost la LPF să vadă bugetul de venituri şi cheltuieli, pe care Mitică ne cere să-l votăm, dar nu i s-a permis să intre în clădire! L-au scos bodyguarzii afară! Restul patronilor sînt papagali, d-aia-şi bate joc de noi Dragomir! Are un tupeu incredibil, vrea să votăm bugetul fără să-l vedem măcar!".

Se bazează şi pe penalty-uri
Steliştii au exersat la antrenamente şi loviturile de departajare. De două ori au avut succes în aceste momente în stagiunea trecută. O dată au eliminat-o pe Grasshopper şi s-au calificat în grupele Europa League, apoi au scos-o şi pe Sportul Studenţesc din Cupa României. "Luăm în calcul orice variantă care ne-ar putea aduce Supercupa", a declarat căpitanul Tătăruşanu, eroul penalty-urilor din stagiunea precedentă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.