Liga 1

Strategie inedită în Grant » Rapid a jucat amicalele la prînz ca să suporte canicula

Grigorie a fost printre cei mai buni jucători în stagiul de pregătire

Articol de Alexandru Răducanu, Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Lucescu jr. şi-a pus special jucătorii să joace amicale la prînz, la peste 30 de grade Celsius, pentru a-i face imuni la canicula ce va înghiţi startul sezonului.


Răzvan Lucescu pregăteşte asaltul la titlu din toate unghiurile. Dovada că tehnicianul nu lasă la întîmplare nici un amănunt sînt strategiile pe care le-a aplicat în pregătirea de vară.

Conştient că băieţii lui vor debuta cu FC Vaslui într-un adevărat cuptor, Răzvan şi-a călit elevii ca să le crească rezistenţa în faţa condiţiilor meteo nefavorabile. Majoritatea echipelor venite la pregătire au ales Austria tocmai pentru temperatura blîndă şi şi-au programat partidele de verificare seara, la "umbră". Giuleştenii au fost puşi să se antreneze şi să joace în arşiţa amiezii, la temperaturi similare cu cele de la noi. După şedinţele de pregătire, pentru a le coborî brusc temperatura corpului şi pentru a stimula recuperarea, fotbaliştii erau băgaţi la răcit într-un pîrîu din zonă.

Partidele cu Maccabi Haifa şi cu Austria Viena, din primul stagiu austriac, s-au disputat la peste 30 de grade Celsius. Alb-vişiniii au avut nevoie de pauze pentru hidratare, dar s-au impus de fiecare dată, 1-0 şi 2-1, în urma unor evoluţii apreciate.


"Nu ne sperie căldura, am jucat mai mereu partidele de verificare după-amiaza tocmai ca să ne acomodăm"
Răzvan Lucescu, antrenor Rapid


5-0 cu azerii!
Testul cu Dunfermline (4-1) n-a fost ultimul disputat de rapidişti în Austria. În ziua revenirii în România, cu cîteva ore înainte de plecarea la aeroport, alb-vişiniii au apucat să mai joace un amical. Alexa şi compania au făcut scor, 5-0, cu "naţionala" de tineret a Azerbaidjanului, ocazie pentru Surdu şi Teixeira să înscrie primele goluri pentru Rapid. Celelalte reuşite le-au aparţinut lui Alexa şi Roman, autorul unei "duble".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.