Liga 1

Steaua '86 vs. Oţelul '11 » Cine a creat echipa campioană a Galaţiului?

Oţelul poate obţine în această seară al doilea trofeu din istorie

Articol de Liviu Manolache  —  duminică, 17 iulie 2011

Una din cele mai mari controverse din fotbalul românesc ii are  protagonişti pe Florin Halagian şi Emeric Ienei, mai mulţi oameni din fotbal considerîndu-l pe "armean" drept artizanul echipei ce a cîştigat CCE în 1986. Un aspect, oarecum asemănător, întîlnim astăzi la Galaţi, "eroii" fiind de astă dată Petre Grigoraş şi Dorinel Munteanu.


Performanţa realizată de moldoveni în 2011, primul trofeu din istoria clubului, poate fi pusă şi pe seama muncii depuse de fostul antrenor Petre Grigoraş. Deşi "băcăuanul" a părăsit Oţelul în vara lui 2009, lăsîndu-i atunci locul actualului tehnician, nucleul de bază al lotului de azi s-a format în vremea cînd acesta se afla pe banca formaţiei de la malul Dunării.

Din cei 24 de jucători utilizaţi de Dorinel în stagiunea trecută, nu mai puţin de 15 au fost antrenaţi în trecut de Grigoraş. Din aceştia, opt au debutat în Liga 1 pentru moldoveni în mandatul său, iar, alţi cinci fotbalişti importanţi, printre care şi Gabi Paraschiv, s-au transferat la cererea acestuia.

Munca prestată de "Grig", în trecut, la Galaţi se va face simţită şi în Supercupa României, deoarece, din formula probabilă de start, Rîpă, Giurgiu, Neagu şi Viglianti au debutat  în perioada sa ca antrenor, iar Sg.Costin, Sălăgeanu şi Paraschiv au bifat primul meci la oţelari tot sub comanda lui Grigoraş. În plus, un alt component de bază, Silviu Ilie a primit din partea fostului atacant stelist încredere deplină, el introducîndu-l pentru prima dată în formula de start.

Jucători utilizaţi de Oţelul în 2010/2011 care au debutat în mandatul lui Petre Grigoraş: Corneliu Râpă, Cristian Sârghi, L Iorga, Gabriel Giurgiu, Ionuţ Neagu, Robert Elek,Gabriel Viglianti,Samuel Cojoc;

Jucători aduşi la Galaţi în perioada cînd "băcăuanul se afla pe banca tehnică a acestora: Sergiu Costin, Adrian Sălăgeanu, Gabriel Paraschiv, Marius Pena, J.Ibeh;

Un caz special îl reprezintă Cristian Brăneţ, portarul de rezervă al campionilor lucrînd în 2009/2010 cu Grigoraş la Politehnica Iaşi, acolo unde tehnicianul l-a utilizat titular.

Echipa probabilă din Supercupa României:
Oţelul: Grahovac - Rîpă, Sg. Costin, Perendija, Sălăgeanu - Giurgiu, I. Neagu - Antal, Viglianti, S. Ilie - G. Paraschiv.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.