Gimnastica

35 de ani de la un moment fabulos pentru sportul mondial. Scrie-i un mesaj Nadiei!

Nadia Comaneci, fotomontaj: Dan Bucur

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 18 July 2011

Pe 18 iulie 1976, la Montreal, Nadia Comăneci primea prima notă de zece din istoria Jocurilor Olimpice. Un moment care a schimbat sportul definitiv

La momentul respectiv, cele mai importante cotidiene de sport din lume s-au întrecut în complimente pentru gimnasta din România. Â

"Gimnastă, balerină, silfidă? Nu ştii cum să o califici pe această superbă sportivă care, cu graţie inegalabilă, pare să triumfe asupra legilor comune ale gravitaţiei" (L'Equipe)

"Zborul Nadiei a rămas simbolul Jocurilor Olimpice de la Montreal, simbolul a ceea ce e mai frumos la JO" (Newsweek)

"Nadia a fost strălucitoare, a captat atenţia tuturor şi datorită tinereţii sale o mare doză de speranţă a aureolat imediat numele campioanei" (Sports Illustrated)

 

Ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor reface ceea ce a fost una dintre cele mai importante performanţe din sportul românesc. Află numai din cele patru pagini de ziar şi din ediţia de iPad amănunte despre momentele în care tabela a arătat 1.00 în loc de 10, alte titluri interesante din presa vremii, "cîteva amintiri despre perfecţiune", plus un superinterviu cu Zeiţa de la Montreal..

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.