Liga 1

Mîine începe balul în Liga 1: Rapid are derby pe teren neutru, Steaua joacă împotriva unei nou-promovate

Vineri începe noul campionat

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 21 iulie 2011

Mult aşteptatul sezon de fotbal 2011/2012 stă să înceapă! Etapa 1 a noului campionat se va juca între 22 şi 25 iulie, iar GSP.RO vă oferă o prezentare succintă a tuturor partidelor din prologul campionatului. 

RAPID - FC VASLUI, vineri, 18:30 - DigiSport şi liveTEXT pe GSP.RO
Rapid este echipa care a impresionat cel mai mult în amicalele din această vară, giuleştenii efectuînd o serie de achiziţii de marcă: Alexa, Apostol, Deac, Oros, Teixeira şi Burcă au întărit lotul antrenat de Răzvan Lucescu, fostul selecţioner al României. Meciul cu Vaslui nu se va disputa însă pe Giuleşti, deoarece vişiniii au terenul propriu suspendat, astfel că partida va avea loc la doar două staţii de tramvai distanţă de casa rapidiştilor, în Regie, pe arena Sportului. Vasluiul are în mare parte acelaşi nucleu ca în sezonul precedent, iar apărările din Liga vor trebui să se ferească de periculoşii Wesley, Adailton şi Sînmărtean.

DINAMO - FCM TÎRGU MUREŞ, vineri, 20:20, Antena 1 şi liveTEXT pe GSP.RO
Este un meci al contrastelor din perioada de mercato. Dacă echipa lui Sabău s-a întărit serios în pauza competiţională, Dinamo nu a făcut nici o achiziţie şi va aborda noul sezon cu un lot destul de puţin schimbat faţă de sezonul trecut. Dinamo şi-a schimbat antrenorul şi este condusă acum de pe bancă de Liviu Ciobotariu. În sezonul trecut, Dinamo s-a impus cu un categoric 10-3 pe ansamblul celor două meciuri.

CS MIOVENI - U. CLUJ, vineri, 22:00, Digisport şi liveTEXT pe GSP.RO
U. Cluj se anunţă a fi marea revelaţie a acestui sezon, avînd cel mai bun randament în meciurile amicale din pauza de vară, comparativ cu toate celelalte echipe din Liga 1. CS Mioveni este antrenată de Ionuţ Popa, iar argeşenii au făcut o serie de achiziţii spectaculoase. Aceştia se vor baza în atac pe o tripletă care altădată ar fi avut loc la orice echipă mare din Liga 1: Ciprian Tănasă - Adrian Iordache - Adrian Neaga.

VOINŢA SIBIU - STEAUA, sîmbătă, 17:00, Digisport şi liveTEXT pe GSP.RO
Voinţa a acces în prima ligă după un succes cu 2-0 la general în barajul disputat contra celor de la Săgeata Năvodari. Sibienii se bazează foarte mult pe suportul publicului la meciurile de pe teren propriu, iar Steaua lui Levy va avea o misiune foarte grea în prima etapă. Clubul din Ghencea se află deja pe un butoi de pulbere, după evoluţiile inconsistente din perioada de pregătire, iar Ronny Levy cere cu insistenţă întăriri în linia ofensivă. Singurii atacanţi ai Stelei în acest moment sînt Raul Rusescu, Tatu şi Vlad Rusu.

CEAHLĂUL - PANDURII, duminică, 18:30, Digisport şi liveTEXT pe GSP.RO
Ceahlăul are ca obiectiv clasarea pe locurile 10-14, în vreme ce Pandurii, care au etalat un joc spectaculos sub comanda lui Petre Grigoraş în sezonul trecut, se aşteaptă la o clasare în prima jumătate a clasamentului. Antrenor la Ceahlăul este fostul golgeter al echipei sub Pietricica, Costel Enache.

CFR CLUJ - ASTRA, duminică, 21:30, Digisport şi liveTEXT pe GSP.RO
CFR a terminat perioada de pregătire cu o singură înfrîngere, survenită în ultimul meci, contra nemţilor de la Freiburg. Echipa lui Jorge Costa a impresionat prin exactitatea din defensivă, avînd în vedere că ardelenii au primit doar 2 goluri pe perioada amicalelor din vară. Astra se anunţă o nucă tare în viitorul sezon al Ligii 1, iar Tibi Selymeş vrea să-şi ducă echipa pînă în zona cupelor europene.

FC BRAŞOV - GAZ METAN, luni, 18:30, Digisport şi liveTEXT pe GSP.RO
Lotul braşovean a fost remaniat serios în această vară, iar echipa va fi condusă de pe bancă de Daniel Isăilă la primul meci al sezonului, după ce Antonio Conceicao a demisionat cu doar o săptămînă înainte de prima etapă. Cea mai importantă achiziţie a braşovenilor este aducerea lui Mugurel Buga. Gaz Metan este angreantă şi în Europa League, unde medieşenii trebuie să întoarcă înfrîngerea suferită în tur contra finlandezilor de la KuPS Kuopio (0-1). De la Gaz Metan s-ar putea să lipsească Paul Pîrvulescu, cel care a părăsit astăzi cantonamentul echipei.

CONCORDIA - SPORTUL, luni, 19:00, Dolcesport şi liveTEXT pe GSP.RO
Concordia şi Sportul sînt două dintre echipele care se vor lupta pentru menţinerea în Liga 1. Sportul Studenţesc a profitat de deciziile Comisiilor pentru a rămîne în primul eşalon, deşi echipa din Regie retrogradase în liga secundă ca urmare a clasării din campionatul precedent.

PETROLUL - OŢELUL, luni, 21:30, Digisport şi liveTEXT pe GSP.RO
Petrolul lui Vivi Răchită ar putea primi întăriri din partea Timişoarei, în condiţiile în care mulţi fotbalişti ai bănăţenilor vor să părăsească Bega. Chiar şi fără aceste achiziţii însă, ploieştenii speră să facă o figură frumoasă la revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc. Oţelul a început excelent noul sezon, trecîndu-şi în palmares Supercupa României, cucerită în faţa Stelei (1-0).

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.