Liga 1

MApN ar putea păstra muzeul şi trofeele Stelei » Rămîn fără istorie?

Muzeul Stelei a fost închis și nu mai poate fi vizitat. Turul stadionului din Ghencea a fost şi el anulat

Articol de Ionuţ Petrişor  —  joi, 21 iulie 2011

Steaua şi MApN urmează să semneze protocolul prin care clubul se rupe de Ghencea, iar unul dintre puncte prevede că muzeul poate rămîne ministerului.


Plecarea Stelei pe National Arena le aduce suporterilor o variantă-şoc: echipa lor favorită ar putea rămîne fără istorie. Mai precis fără muzeul clubului, care în momentul de faţă e amenajat în Ghencea. "Urmează să semnăm un protocol cu Ministerul Apărării, pentru că aşa se procedează atunci cînd pleci dintr-un loc, şi vom vedea dacă ce e în muzeu vom lua noi sau le va rămîne lor", a declarat unul dintre şefii roş-albaştrilor.

Cer şi numele "Steaua Bucureşti"
În momentul de faţă, Steaua e singurul club din România care are un muzeu. În cadrul acestuia sînt expuse aproape toate trofeele şi cupele cîştigate de Steaua, dar şi alte obiecte ce aduc aminte de momente importante din ultimii 64 de ani, printre care ghete, echipamente, fanioane, programe de meci, insigne, mănuşi, mingi şi postere cu autografe.

Mai mult, există în momentul de faţă un proces între MApN şi Steaua, în care ministerul a solicitat ca formaţia patronată acum de Gigi Becali să nu mai aibă voie să folosească numele "Steaua Bucureşti".

93 de trofee există în muzeul Stelei. Acestea reprezintă titluri naţionale, Cupa Campionilor, Supercupa Europei şi alte premii pentru cîştigarea unor turnee sau competiţii interne şi internaţionale

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.