Liga 1

Află totul despre stadioanele Ligii 1! Imagini, curiozităţi, probleme

+18 Foto
U Cluj Stadion Cluj Arena (Cluj). Va fi inaugurat în octombrie 2011. Capacitate: 30.001 de locuri

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 21 iulie 2011

Mîine se dă startul noului sezon, iar GSP.RO îţi oferă un ghid complet despre stadioanele Ligii 1


În campionatul care stă să înceapă vom avea meciuri pe 3 stadioane nou-nouţe: Ploieşti, Naţional Arena (Bucureşti), Cluj Arena.

Patru echipe din Liga 1 au probleme cu "casa":
- Steaua părăseşte Ghencea după 37 de ani din cauza conflictului cu MApN şi va juca pe noul stadion al Capitalei. Prima partidă considerată pe teren propriu o va disputa însă la Constanţa (etapa a doua, cu Dacia Mioveni).
- U Cluj va începe campionatul la Mediaş, urmînd să joace pe Cluj Arena din octombrie, luna preconizată pentru inaugurarea arenei de 30.000 de locuri.
- Petrolul va evolua pînă în septembrie la Buzău, deoarece termenul finalizării lucrărilor la stadionul "Ilie Oană" s-a prelungit.
- CS Rapid a anunţat că nu-i va permite echipei lui Copos să mai joace pe Giuleşti decît dacă plăteşte restanţele de 150.000 de euro. Alb-vişiniii ar putea ajunge şi ei să joace pe Naţional Arena.

» Cel mai mare stadion pe care se poate juca acum e cel al CFR-ului: 23.500 de locuri
» Cea mai mică arenă e cea a nou-promovatei Concordia Chiajna: 4.000 de locuri
» Cel mai vechi stadion e cel al Sportului Studenţesc, construit în 1920!
» Cea mai nouă arenă pe care se poate juca în acest moment e cea a lui FCM Tg. Mureş, inaugurată anul trecut.

Primul meci jucat în nocturnă în România a fost pe 13 septembrie 1933, pe stadionul Romcomit, la un meci CFR Bucureşti (actuala Rapid) - Ujpest Budapesta 2-3. Arena era proprietatea Băncii Comerciale Româno-Italiană şi a fost demolată în 1934. Cum era nocturna în acele vremuri? Deasupra terenului erau agăţate mai multe cabluri pe care se aflau becuri. Acum, doar 3 echipe de Liga 1 nu au nocturnă: Sportul, FCM Tg. Mureş şi Voinţa Sibiu.


Vezi mai jos o galerie foto cu toate stadioanele Ligii 1, plus informaţii despre anul construcţiei şi despre capacitatea fiecăruia.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.