Liga 1

Rapid pleacă astăzi ca favorită cu FC Vaslui în primul derby al noului sezon » Tradiţia e vişinie

Mihai Roman e unul dintre jucătorii de bază pe care contează Răzvan Lucescu la Rapid

Articol de Augustin Roman  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Giuleştenii vor da azi piept cu Vaslui pentru a treia oară în debutul sezonului, avînd deja două succese de partea lor.


Răzvan Lucescu va debuta ca antrenor al Rapidului într-o partidă oficială în această seară, la întîlnirea cu Vaslui, şi are şanse mari să o facă cu o victorie, tradiţia fiind de partea sa. Va fi pentru a treia oară cînd alb-vişiniii vor începe sezonul împotriva moldovenilor, prima oară fiind în 2005, cînd formaţia lui Porumboiu a promovat în premieră în Liga 1. Atunci, rapidiştii s-au impus cu 1-0, în deplasare. Celălalt meci programat în debutul sezonului s-a disputat anul trecut, în Grant, şi a fost adjudecat tot de giuleşteni, 2-0.

De asemenea, în precedentul său mandat în Grant, cînd a stat pe bancă trei campionate, Răzvan nu a pierdut niciodată în prima etapă. Mai mult, ultima înfrîngere a vişiniilor în debutul unui sezon s-a întîmplat în 1993, anul în care echipa a fost preluată de George Copos, cînd formaţia din Grant a pierdut în deplasare, cu U Cluj (0-2).

Lui Hizo îi e greu cu Rapid
Din 20 de meciuri disputate împotriva giuleştenilor, Viorel Hizo a cîştigat doar trei partide, a reuşit patru egaluri, iar 13 confuntări le-a pierdut. Ultimul succes al tehnicianului împotriva Rapidului datează de acum 12 ani, pe 3 noiembrie, pe vremea cînd pregătea Ceahlăul, iar pe banca alb-vişiniilor se afla Mircea Lucescu. "Dulăul" nu stă foarte bine nici la duelurile cu Răzvan Lucescu. Din cinci întîlniri, Hizo nu are nici o victorie împotriva fostului selecţioner, reuşind doar trei remize, alte două partide pierzîndu-le. (Corina Marinaş)

20 de ani au trecut de la ultima înfrîngere a Rapidului în prima etapă, pe teren propriu. În august 1991, giuleştenii au pierdut cu Steaua (1-2)

Rapid - FC Vaslui
Stadion Regie, 18:30, DigiSport
RAPID: D. Coman - Creţu, Marcos Antonio, Burcă, Bozovici - I. Apostol, Alexa, Herea - Deac, Sburlea, M. Roman
Antrenor Răzvan Lucescu
Rezerve: Straton, Rui Duarte, Ezequias, Cassio, Pancu, Oros, Grigorie, Surdu
FC VASLUI: Cerniauskas - Milanov, Cînu, Papp, Bălace - R. Neagu, Pavlovici, Wesley, L. Sînmărtean - Adailton, Yero Bello
Antrenor Viorel Hizo
Rezerve: Puia, Zmeu, Gladstone, Milisavljevici, Temwanjera, Gerlem, R. Costin
Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad) Asistenţi: Cr. Nica (Ploieşti), A. Oniţa (Constanţa)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.