Altele

Căpitanul Radu a purtat România spre optimile Mondialului de polo » Super-Cosmin!

Cosmin Radu înscrie unul dintre cele opt goluri ale sale în poarta Chinei Foto: Gabriela Arsenie

Articol de Marian Ursescu  —  sâmbătă, 23 iulie 2011

România s-a calificat în "optimi" la Mondiale, eroul meciului decisiv cu China fiind căpitanul Cosmin Radu, care a marcat 8 goluri.


România avea nevoie de cel puţin un rezultat de egalitate în faţa Chinei pentru a trece de faza grupelor la Mondiale. Poloiştii gazdă însă, ajutaţi şi de un arbitraj favorabil în primele două "sferturi", le-au dat mari bătăi de cap "tricolorilor". Au condus cu 4-2 şi cu 6-5 la pauză.

În felia a treia a partidei însă, românii şi-au tăiat partea. Au înscris 5 goluri, fără să primească vreunul, şi au pus capăt oricărei suspiciuni în privinţa victoriei. De la 10-6, China a mai avut o răbufnire. S-a apropiat la 9-11, dar doar atît. "Tricolorii" au cîştigat cu 14-10 şi au ocupat locul 3 în grupa B, cel care le dă dreptul să meargă mai departe.

Omul meciului a fost, fără îndoială, Cosmin Radu. Căpitanul României a marcat de 8 ori, exasperîndu-i pe asiatici prin precizia sa.

Cu Muntenegru, pentru "sferturi"
România va juca duminică, de la ora 7:10, la Shanghai, contra Muntenegrului, una dintre forţele poloului mondial. Muntenegrenii au terminat pe locul doi în grupa A, pierzînd la limită în faţa Ungariei, 10-11, dar după ce a cîştigat cu Spania, 9-7, şi Kazahstan, 16-5. România şi Muntenegru au fost în aceeaşi grupă în preliminariile Ligii Mondiale 2011. Muntenegrenii au cîştigat cu 16-5 pe teren propriu, iar la Oradea, cu 9-8 după lovituri de departajare, la capătul celor 32 de minute scorul fiind egal, 5-5.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.