Altele

România a ratat calificarea în "sferturi" la CM de polo de la Shanghai

Kalman Kadar

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 24 iulie 2011

Naţionala de polo a României a fost învinsă, duminică, de reprezentativa Muntenegrului, scor 8-4 (2-1, 1-2, 3-0, 2-1), în meciul decisiv pentru calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de la Shanghai şi va evolua pentru clasarea pe locurile 9-12.

Pentru România au punctat C. Radu - 2 goluri, Ghiban - 1 gol şi Buşilă  - 1 gol.

În meciurile din grupe, România a fost învinsă de Australia (8-9) şi Serbia (5-12), obţinînd o singură victorie, în faţa Chinei (14-10). Înfrângerea de duminică, în faţa echipei Muntenegrului obligă tricolorii să joace pentru clasarea finală pe locurile 9-12. Primul meci va avea loc în 26 iulie, cu învinsa dintre SUA şi Canada, din barajul pentru sferturi. Ultimul meci al României, la CM de la Shanghai, va avea loc în 28 iulie, pentru clasarea pe locurile 9-10 sau 11-12, scrie Mediafax.

Echipele de pe primul loc în fiecare grupă preliminară s-au calificat direct în faza sferturilor de finală, acestea fiind Ungaria, Serbia, Croaţia şi Italia, toate cu câte 6 puncte. Meciurile de baraj de duminică vor da celelalte patru adversare. Muntenegru este deja calificată în sferturi, după victoria cu România, în celelalte partide urmînd a se duela Spania-Australia, Canada-SUA şi Japonia-Germania. Echipele de pe ultimul loc din fiecare grupă, adică Kazakhstan, China, Brazilia şi Africa de Sud, vor juca pentru clasarea finală pe locurile 13-16.

Cîştigătoarele din sferturile de finală, meciuri programate în 26 iulie, vor disputa semifinalele, care vor avea loc două zile mai târziu. Finalele şi meciurile de clasament vor avea loc în 30 iulie.

Naţionala de polo a României a înregistrat nouă participări la Campionatul Mondial, cel mai bun rezultat fiind locul 5 (1975). La ultima participare, la ediţia din 2009, la Roma, România a ocupat locul 7, podiumul fiind ocupat, în ordine, Serbia, Spania şi Croatia.
Primele 3 clasate la Campionatul Mondial din 2011, de la Shanghai, se califică la Jocurile Olimpice de la Londra.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.