Nationala

Spania e în semifinalele CE Under 19 după o prestaţie de excepţie » Alvaro Morata: "Sîntem spanioli, se poate mult mai bine!" ;)

Alvaro Morata este cel mai bun marcator al CE Under 19 2011 de pînă acum, cu 4 reuşite

Articol de Cristina Negrilă  —  duminică, 24 iulie 2011

Spania s-a impus aseară cu scorul de 4-0 în faţa Serbiei şi este deja calificată în semifinale, după ce în primul meci s-a impus cu 4-1 în faţa Belgiei. Spania are 6 puncte şi este lider în Grupa B a CE Under 19, care se dispută în România. Află ce au spus doi dintre eroii partidei, jucătorul Barcelonei Gerard Deulofeu, şi fotbalistul lui Real Madrid, Alvaro Morata, marcator a 3 goluri, dar şi tehnicianul spaniolilor Gines Melendez.

Fotbalistul Barcelonei, Gerard Deulofeu, prezent cu reprezentativa Under 19 a Spaniei în România, pentru Campionatul European, a declarat la finalul partidei

"Sînt foarte fericit că ne-am impus în ambele partide, am prestat un joc bun, iar în faţa Serbiei victoria e cu atît mai importantă cu cît primele minute au fost destul de grele. Ne-am propus să înscriem din primul minut, dar sîrbii au ştiut să respingă atacurile. După 10 minute ne-am intrat în ritm şi totul a mers foarte bine"

Deulofeu a creat faza primului gol, trimiţîndu-i perfect de pe dreapta lui Morata, care a deschis scorul. Fotbalistul catalan a fost unul dintre cei mai buni jucători ai partidei şi a avut şi cîteva situaţii de a marca, însă goalkeeperul Serbiei,  Nikola Peric, s-a opus. "Nu contează că nu am înscris, mă bucur că au făcut-o colegii mei, eu am făcut tot ce am putut pentru a-i pune în situaţii bune şi pentru a-mi ajuta echipa. Vreau să-mi felicit colegii şi să le mulţumesc. Urmează meciul cu Turcia, ultimul din grupă şi, chiar dacă sîntem deja calificaţi, vrem să cîştigăm şi să ne respectăm blazonul".

Despre adversari, Deulofeu a spus: "Sînt foarte puternici, nu au renunţat nici o clipă la luptă, dar noi am fost mai buni şi ne-am făcut jocul".

Deulofeu este cel mai tînăr fotbalist din lotul Spaniei U19, dar pe teren pare deja un veteran: "Sînt foarte fericit şi mîndru că Mister mi-a dat ocazia să joc atît de mult, eu iau totul pas cu pas şi accept orice decide antrenorul".

Tehnicianul Spaniei U19, Gines Melendez, recunoaşte că a avut emoţii la începutul partidei: "N-a fost deloc uşor, prima jumătate de oră a fost spectaculoasă pentru noi. A fost momentul în care am jucat ca o echipă de campioni. Cred că n-am mai văzut niciodată echipa asta să joace atît de bine. A fost însă dificil să menţinem acelaşi ritm pe toată durata meciului, dar ne-am mai creat destule ocazii mari. Cred că şi oboseala şi-a spus cuvîntul la acele ratări. Sînt foarte mîndru de băieţii mei, în momentele dificile am ştiut să ne facem jocul. Vreau să felicit şi Serbia şi pe antrenorul lor pentru că nu au renunţat nici un moment la luptă.
Sînt puţin supărat din cauza cartonaşelor primite, Morata nu cred că a auzit fluierul arbitrului şi a continuat o fază, iar asta l-a costat.
În meciul cu Turcia voi odihni probabil cîţiva jucători, dar asta nu înseamnă că ne mulţumim cu un meci egal. E foarte important că sîntem lideri şi ar fi extraordinar să terminăm neînvinşi".

Alvaro Morata, eroul Spaniei U19, marcator al unei "triple", a ţinut să mulţumească echipei sale, dar şi să îi felicite pe sîrbi, cărora le-a urat succes pe mai departe.
"Le mulţumesc coechipierilor, sîntem lideri şi e meritul tuturor că am ajuns aici. Nu cred că am mai marcat 3 goluri cu naţionala pînă acum, colegii mei m-au pus în situaţii bune şi totul a mers cum ne doream. A fost mai greu în primele minute, dar pregătiserăm foarte bine jocul şi ştiam că mai devreme sau mai tîrziu vom marca.  Sîrbii au un portar foarte bun, a scos multe şuturi de-ale noastre şi vreau să-l felicit atît pe el, cît şi pe colegii lui şi să le urez succes mai departe.

E ca un vis frumos calificarea în semifinale, cel mai frumos vis. Dacă putem juca mai bine? Binenţeles! Sîntem spanioli, mereu se poate mai bine. Mai important decît titlul de golgheter al turneului este să fiu campion european", a spus Morata.

Marţi, de la ora 21:00, Spania U19 întîlneşte Turcia U19, la Chiajna, în direct la Eurosport 1, în ultimul meci al grupei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.