Nationala

Greu de bătut! » Irlanda excelează la jocul defensiv

Irlandezii sînt foarte tenaci

Articol de Gabriel Berceanu  —  marţi, 26 iulie 2011

Irlanda e specialistă în jocul defensiv, n-a luat nici un gol în ultimul tur preliminar.

Irlanda nu a primit nici un gol în cele trei partide de la turul de Elită, cu Ucraina (0-0), Polonia (1-0) şi Italia (3-0). În lot nu se regăsesc decît doi atacanţi clasici, efortul ofensiv fiind susţinut mai mult de linia mediană. Vedetele echipei sînt portarul McCarey (Wolverhampton) şi apărătorii Egan (Sunderland) şi O'Connor (Blackburn), ultimul fiind autorul dublei cu Grecia (2-1). De altfel, antrenorul Paul Doolin are la dispoziţie doar fotbalişti care activează în campionatele Angliei, Scoţiei şi Irlandei.

Mulţumiţi cu locul doi
Debutanţi, ca şi România, la un CE U19, britanicii au început în forţă, învingînd favorita grupei, Grecia, cu 2-1 şi pierzînd la limită, 1-2 cu Cehia, după ce au condus. Deşi au marcat de trei ori, fotbaliştii lui Doolin sînt folosiţi într-o formulă cu un singur vîrf şi se bazează pe un joc de posesie îndelungată.

Selecţionerul irlandez s-a declarat mulţumit chiar şi după eşecul cu cehii, recunoscînd că "dacă la începutul turneului ne-ar fi spus cineva că vom fi pe locul doi după două meciuri, am fi fost bucuroşi".

40% din şuturile primite pe poartă de România se transformă în gol, în timp ce unul din patru şuturi ale irlandezilor se punctează pe tabelă

România - Irlanda se joacă azi, de la ora 19:00, pe Sport.ro şi liveTEXT pe GSP.RO

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.