Europa League

S-au ars nemţii! » Gazul strică inaugurarea stadionului din Mainz şi obţine un egal excelent pentru retur

+7 Foto
Foto: EPA/IntactImages

Articol de Florin Dincă  —  joi, 28 iulie 2011

Gaz Metan a reuşit un rezultat excelent în prima manşă a duelului pentru play-off-ul Europa League cu Mainz, remizînd 1-1.


Medieşenii n-au glumit cînd au spus că vor să ajungă în grupele Europa League. După ce au eliminat-o pe KuPS, ardelenii au făcut un nou meci foarte bun, reuşind să strige inaugurarea stadionului celor de la Mainz.

Calculele pe hîrtie au fost spulberate în Germania. Chiar dacă n-au putut conta pe Eric de Oliveira, plecat de la echipă din cauza unei probleme cu contractul, medieşenii nu s-au dat bătuţi. N-au renunţat nici după lovitura primită în plex încă din primele minute, cînd l-au pierdut pe Paul Pîrvulescu, accidentat la piciorul stîng.

Zidul Pleşca
Au tremurat în prima repriză, lăsîndu-i pe nemţi să atace în voie. Singurul care nu a părut că nu se teme să-i înfrunte pe nemţi fără vedetele Eric şi Pîrvulescu a fost portarul Pleşca. Răzvan a sărit din bară în bară şi l-a făcut pe Thomas Tuchel, antrenorul lui Mainz, să îşi smulgă părul din cap din cauza paradelor sale.

A fost învins doar o singură dată, la un corner unde Bungert a sărit mai sus decît toţi fundaşii ardelenilor şi a împins cu capul mingea în plasă. Şi atît! În afara golului, Pleşca a făcut minuni, apărînd chiar şi în două faze în care rămăsese singur.

Pentru Raul
Colegii săi au prins încredere, iar în repriza secundă au dat lovitura. La o fază fixă, nemţii n-au reuşit să degajeze balonul, acesta a ricoşat la Bawab, care l-a trimis în plasă fără probleme. Un gol care a redus la tăcere un stadion întreg, plin de suporteri care veniseră să vadă un succes categoric al favoriţilor.

Atacantul Gazului a fugit imediat spre o cameră arătînd un tricou cu un mesaj de încurajare (Animo, Raul!) pentru colegul Raul del Campo, care şi-a rupt piciorul într-un amical.

A fost gura de aer pentru români, care s-au închis şi au ştiut să profite de avantajul mental pe care acel gol l-a asigurat. Au mai fost şi greşeli, e normal, doar e primul sezon european, dar de fiecare dată acolo a fost Pleşca.

Gazul obţine un 1-1 excelent, dar adevărata luptă pentru calificare se va da la Mediaş.


ECHIPELE DE START
MAINZ
Muller - Bungert, Svensson, Noveski, Pospech  - Polanski, Ivanschitz -  Soto, Malli, Stieber - Ujag
Rezerve: Wetklo, Fathi, Allagui, Zabavnik, Choupo-Moting, Baungardlinger, N. Muller

GAZ METAN MEDIAŞ
Pleşca - Trtovac, Akaky, Markovici, Pîrvulescu - C. Petre, Cr. Todea, Breeveld, Hoban - Liţu, Bawab
Rezerve:  Vîtcă, Al. Munteanu, Buzean, Fl. Bratu, R. Zaharia, D. Roman, Vukadinovici


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.