Liga 1

Campania de transferuri nu s-a încheiat la Steaua: MM mai vrea trei străini!

Yazalde Pinto este una dintre ţintele lui MM

Articol de Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Managerul negociază pentru întăriri din afara României: Yazalde, Sovsici şi Cardozo. Bosniacul a anunţat pe facebook că transferul lui de la NK Zagreb e aproape realizat.

Steaua n-a terminat campania de achiziţii. Gigi Becali a ales trei jucători pe ultima sută de metri: Prepeliţă, Bourceanu şi Nikolici. Mihai Stoica are şi el trei favoriţi, pe care încearcă să-i "rezolve" înaintea închiderii ferestrei pentru transferuri: Yazalde, Damir Sovsici şi Horacio Cardozo.

E operat
Primul e portughez, atacant, şi are 22 de ani. MM tratează cu Braga împrumutul lui încă de la începutul verii. Finalista Europa League e dispusă să-l cedeze un an, mai ales că internaţionalul de tineret lusitan a suferit recent o operaţie la menisc din cauza căreia va mai fi indisponibil cam o lună de acum încolo.

"Prieteni, vin la Steaua!"
Sovsici e un bosniac de la NK Zagreb şi le-a luat ochii steliştilor în amicalul pe care l-au jucat recent în Austria. Internaţionalul de tineret bosniac a marcat spectaculos atunci şi golul lui a produs deja primele tratative dintre cluburi. Oferta Stelei a însemnat 1,5 milioane de euro pentru coproprietate. Roş-albaştrii mizează pe faptul că Damir are doar 21 de ani şi că ar putea însemna o afacere foarte bună în viitorul apropiat. Sovsici e mijlocaş ofensiv şi are o cotă bună în Croaţia, unde e văzut printre cei mai talentaţi tineri din campionat.

Cardozo e liber
Chiar dacă l-a achiziţionat pe Bourceanu, Steaua tot nu şi-a acoperit numeric zona mijlocaşilor centrali. Pe lîngă Alex, mai sînt numai Bicfalvi şi Dorinel Popa. Managerul general a cules informaţii despre un închizător argentinian de la Kavala, Horacio Cardozo. "E un luptător, un fotbalist foarte combativ şi ne-ar putea ajuta", le-a zis MM colaboratorilor lui. Lui Stoica i s-a îndeplinit visul: Kavala a fost retrogradată ieri, o sancţiune primită ca urmare a scandalului meciurilor trucate din Grecia, şi sud-americanul în vîrstă de 31 de ani va deveni liber de contract. Le-a transmis deja roş-albaştrilor că vrea aceiaşi bani pe care îi lua la fostul club, adică 240.000 de euro pentru un an de contract.

"Mai e timp pînă la începutul lunii septembrie, cînd se închid transferurile. E posibil să mai aducem cîţiva străini pînă atunci" (Mihai Stoica, manager general Steaua)

Cine sînt fotbaliştii pe care-i mai vrea Mihai Stoica:

Damir Sovsici (21 de ani, NK Zagreb)
- E mijlocaş stînga sau mijlocaş central ofensiv
- Joacă de la 18 ani titular la NK Zagreb, pentru care a strîns 67 de partide şi două goluri
- Măsoară 1,77 metri şi cîntăreşte 72 de kilograme

Yazalde Pinto (22 de ani, Braga)
- Atacant lateral sau al doilea vîrf
- Are prezenţe în "naţionala" de tineret a Portugaliei şi în stagiunea trecută a evoluat pentru Rio Ave, unde a fost împrumutat
- Are 1,82 metri şi 77 de kilograme

Horacio Cardozo (31 de ani, Kavala)
- Mijlocaş defensiv
- Jurnaliştii greci confirmă impresia pe care MM şi-a format-o despre el: "E printre cei mai agresivi fotbalişti din campionat".
- Are 1,73 metri şi 71 de kilograme

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.