Liga 1

VIDEO / Nilă face show! » M. Costea a marcat chiar la debut

Mihai Costea a marcat primul gol în tricoul roş-albastru

Articol de Ionuţ Petrişor  —  luni, 01 august 2011

Cel mai scump transfer al verii a fost numărul unu aseară, transformînd din temelii jocul unei echipe care săptămîna trecută se chinuia la Sibiu.
VIDEO » Vezi aici golul marcat de Leandro Tatu!
VIDEO » Vezi aici golul marcat de Mihai Costea!
VIDEO
» Vezi aici golul marcat de Cristi Tănase!
VIDEO » Vezi aici golul marcat de Raul Rusescu!

De multă vreme Steaua nu a mai arătat atîta furie şi atîta poftă de fotbal ca în primele 45 de minute contra Mioveniului. O echipă parcă injectată cu stimuli de atac. O echipă mult diferită faţă de cea de la Sibiu, mult mai hotărîtă să încheie repede conturile cu o nou promovată.

50% Dică, 50% Hăisan

La prima fază de atac, cuplul Mihai Costea - Tatu a făcut şah-mat o apărare împietrită a argeşenilor. Penalty pentru roş-albaştri, însă mascatul Tănase a tras slab, prilejuindu-i lui Hăisan să intervină, ajutat şi de sfaturile dinaintea loviturii primite de la Dică.

Steaua nu şi-a pierdut capul, însă Levy a simţit cum îi creşte pulsul şi a renunţat la sacou. A început să gesticuleze larg, enervat şi el de faptul că mingea nu a intrat în poartă la bara lui Nicoliţă (14). Tănase a încercat de la 23 de metri ce n-a putut de la 11, însă "covrigul" său a trecut peste.

Oamenii lui Levy au continuat să aducă mingea aproape de careul Mioveniului, o echipă timidă rău şi prea cuminte pentru a pune vreo problemă în atac.

45, lucky number
Costea a arătat că nici sechestrul ANAF nu l-a făcut să-şi piardă viteza şi, în prima parte, a fost cel mai bun stelist de pe teren. Cînd oamenii pufăiau furioşi pe lipsa golului, în ultimul minut al primei reprize, Tatu a găsit stîngul perfect din interiorul careului de 16 metri.

Răsplată pentru Costea
Roş-albaştrii au menţinut şi în partea a doua acelaşi spirit de luptă. Bourceanu a fost cel mai bun de la mijloc, iar Costea şi Tatu au fost mereu primii la orice minge. Bănel şi Mihai Costea puteau aduce desprinderea, dar Hăisan a blocat de fiecare dată cu orice parte a corpului a putut. În minutul 63, Nilă a adus liniştea, marcînd lejer din cîţiva metri. O seară perfectă pentru oltean şi cei 1,4 milioane de euro investiţi de Becali nu mai par dintr-o dată o avere.

Publicul s-a trezit ca dintr-o scînteie, iar băieţii în roşu şi albastru au continuat să le ofere show. Costea îşi putea întregi opera, dar mai întîi a şutat peste, după ce a înşirat pe teren toată apărarea oaspeţilor (74), iar apoi bara s-a pus în calea "dublei". Tănase a pecetluit soarta unui meci la discreţia steliştilor, lobîndu-l lejer pe un Hăisan neputincios (77).

Fotbalul-spectacol e iar un refren la modă la Ghencea, pardon, la Constanţa, iar Steaua o echipă transformată radical atunci cînd îi are pe teren pe Costea, pe Matei sau pe Bourceanu.

"Tatu a jucat extraordinar! Brandan a fost foarte bun, iar pe Nicoliţă nu-l mai vînd, orice s-ar întîmpla. Matei a fost şi el excelent. Bourceanu mai are mult de muncă, e departe de nivelul pe care-l avea la Timişoara. Sînt mulţumit de joc, dar vreau mai mult, 7 sau 8 la zero" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Lui Levy o să-i fie greu să aleagă titularii, la cît de bun e lotul! M-a surprins atmosfera, publicul a fost fantastic!" (Iasmin Latovlevici, fundaş Steaua)

"Sînt foarte supărat. A fost cel mai ruşinos meci de care am avut parte de cînd m-am apucat eu de antrenorat!" (Ionuţ Popa, antrenor Mioveni)

"Mi-a plăcut să joc alături de Mihai Costea, dar nu pot să-mi aleg eu perechea din atac. Pentru Steaua, aş juca alături de oricine!" (Leandro Tatu, atacant Steaua)

"Nu mă sperie concurenţa, eu am venit la Steaua ca să joc şi voi demonstra că merit să fac parte din echipă!" (Stefan Nikolici, atacant Steaua)

"Fanii ne-au împins de la spate la Constanţa. Aş vrea să revenim în Ghencea, dar dacă nu se poate vreau să jucăm contra celor de la U Cluj tot aici" (Ronny Levy)

"Costea a făcut un joc bun, dar nu e încă la potenţial maxim. Bourceanu e un jucător serios, a adus alt spirit la echipă, de trei săptămîni îl aşteptam" (Ronny Levy)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.