Liga 1

Gardoş s-a făcut băiat rău! » Fundaşul are parte de primul moment delicat al carierei

70 de mii de euro e salariul pe care îl are Gardoş la Steaua, printre cele mai mici din actualul lot

Articol de Cătălin Popescu  —  marţi, 02 august 2011

Stoperul comparat de Liţă Dumitru cu Belodedici a surprins în cantonamente tratîndu-şi de sus colegii atît la antrenamente, cît şi în afara terenului, iar evoluţiile din oficiale au fost slabe şi l-au scos din primul "11".

A avut un salt formidabil în 2010. De la Divizia B la Steaua, apoi de la Steaua la echipa naţională. Cel mai promiţător transfer făcut de Piţurcă în vara trecută a ajuns însă rezervă după doar două meciuri oficiale din noul sezon. În spatele deciziei lui Ronny Levy, de a-l scoate din primul "11" la meciul cu CS Mioveni, s-au adunat însă cîteva fapte şi prestaţii surprinzătoare care l-au avut în prim-plan pe cel despre care Liţă Dumitru spunea că "ar putea ajunge noul Belodedici al Stelei".

Sezonul trecut: cuminte, respectuos, timid
În primul rînd, e vorba despre comportamentul lui Gardoş. În urmă cu un an, atunci cînd a venit, stătea aproape numai cu capul în pămînt, vorbea cu "dumneavoastră" cu aproape toţi oamenii din staff şi nu intra în nici o dispută verbală cu nici un coleg.

ARGUMENTUL:
"Cînd l-am chemat pe Gardoş în birou ca să-i spun că va fi titular cu Timişoara, tremura tot, iar la final mi-a zis că s-a gîndit că îl chem ca să-l anunţ că-l dau afară" (Ilie Dumitrescu, fost antrenor Steaua)

Sezonul actual: arogant, neascultător, ironic
Atitudinea lui Gardoş s-a schimbat complet în această vară. A surprins în cantonamente cînd avea o atitudine delăsătoare şi chiar arogantă pe teren, la antrenamente. Mai mult, nu-şi menaja nici colegii, faţă de care avea replici ironice şi îi lua la mişto din cauza modului în care se purtau sau se îmbrăcau.

ARGUMENTUL:
"Laudele din sezonul trecut nu cred că au fost gestionate corect de Gardoş, care a avut o cu totul altă atitudine şi concentrare în perioada de pregătire şi la jocurile oficiale. La Sibiu, golul egalizator s-a marcat cu capul chiar de lîngă el" (Helmuth Duckadam, preşedinte de imagine Steaua)

Sezonul actual: sută la sută meciuri slabe
Gardoş e alt jucător şi pe teren. A fost integralist în primele două jocuri oficiale, cu Oţelul şi Voinţa Sibiu, însă a jucat foarte slab de fiecare dată, după care a pierdut primul "11" în faţa lui Iliev. Concluzia: bulgarul a evoluat perfect şi Steaua n-a primit gol.

ARGUMENTUL:
5,00 e media notelor GSP pentru prestaţiile lui Gardoş din acest sezon

Sezonul trecut: doar 10 la sută jocuri slabe
În campionatul trecut, Gardoş a bifat nu mai puţin de 33 de partide, iar în 31 dintre ele a şi jucat minimum 15 minute, putînd fi notat de GSP. A încasat doar de 3 ori nota 5, adică prestaţie slabă, în rest evoluînd bine şi foarte bine.

ARGUMENTUL:
6,06 a fost media notelor GSP a lui Gardoş în sezonul trecut, fiind al 4-lea din echipa Stelei după Stancu (6,37), Tătăruşanu (6,30) şi Tănase (6,16).

Ce spunea Gardoş acum 6 luni:
"Bucureştiul e un oraş tentant, provocator şi foarte riscant pentru un tînăr care vine să joace la Steaua. Totuşi, dacă am reuşit să fac faţă pînă acum, cred că mă voi descurca şi în continuare"

"Îmi doresc să reuşesc să administrez bine acest salt fantastic pe care l-am făcut de la Divizia C la Steaua şi la echipa naţională. La doar 22 de ani, dacă n-ai capul pe umeri, te poţi pierde în vîltoarea succesului de moment"

MM îl desfiinţează
Încă dinainte de a se întoarce ca manager la Steaua, Mihai Stoica l-a luat în colimator pe Gardoş. "Eu nu pot să înţeleg cine îl vede mare pe acest jucător şi nu pricep de ce joacă în faţa lui Galamaz!", a spus public atunci.

Apoi, în cantonamentul din iarnă, în timpul jocurilor amicale, MM comenta critic la adresa lui Gardoş: "E cel mai fricos fundaş central pe care l-am văzut, cum să fie ăsta stoper cînd el nu dă cu capul în minge?".

În fine, după primele două jocuri cu Oţelul şi Voinţa Sibiu, în discuţiile cu apropiaţii, MM a tras concluzia: "A fost ţeapă mare transferul lui Gardoş, nu e un jucător de perspectivă".

Nici Becali nu-l menajează
După meciul cîştigat cu CS Mioveni, scor 4-0, Gigi Becali a comentat faptul că Gardoş a fost doar rezervă. "Dacă m-a surprins că n-a jucat? Păi, cum să mai joace dacă ne-a mîncat două jocuri? Şi cu Oţelul, şi la Sibiu a evoluat foarte slab! Să treacă pe banca de rezerve şi să vedeţi atunci cînd va reveni dacă va mai greşi el vreo minge pentru că trebuie să înţeleagă că la Steaua joci doar dacă nu faci nici o greşeală", a declarat Becali la GSP TV.

Singurul aliat: Piţurcă
Într-un moment extrem de delicat la echipa de club, Gardoş a primit o mînă de ajutor din partea celui care l-a adus la Steaua. E vorba despre Victor Piţurcă, actualul selecţioner incluzîndu-l pe lista fotbaliştilor convocaţi la echipa naţională pentru posibilul amical cu Uzbekistan. Mai mult, Piţurcă a oferit ieri o declaraţie prin care îl arată cu degetul pe actualul antrenor al Stelei că ar fi răspunzător de forma slabă a lui Gardoş. "Spuneţi că nu a jucat bine în acest sezon. Păi, reţineţi ceva, postul lui Gardoş este cel de fundaş central dreapta", a spus Piţi. Gardoş a fost folosit fundaş central stînga şi în Supercupă, şi la Sibiu.

Ce s-a ales de "oamenii" lui Piţurcă: Au venit 13, au plecat deja 8

Gardoş a făcut parte, în vara trecută, dintr-o campanie spectaculoasă de achiziţii, alături de alte 12 nume aduse exclusiv la solicitarea lui Piţurcă. Deşi a trecut numai un an, deja Steaua s-a despărţit de 8 dintre cei 13, iar dintre cei 5 care sînt în continuare sub comanda lui Levy, doar Latovlevici şi Gardoş, pînă în această etapă, erau oameni de bază.

Jucător: Situaţia actuală
Stanca: A revenit la Steaua în ianuarie 2011, după ce plecase în septembrie 2010
Geraldo: E în continuare la Steaua
Abrudan: A plecat la U Cluj pentru 100.000 de euro
Todorov: A plecat de la Steaua imediat după demisia lui Piţurcă
Gardoş: E în continuare la Steaua
Bonfim: A fost dat afară pentru indisciplină
Latovlevici: E în continuare la Steaua
Martinovici: E în continuare la Steaua, dar e rezervă
Răduţ: După plecarea lui Piţurcă a devenit rezervă de lux
Dorel Stoica: A plecat la scurt timp după demisia lui Piţurcă
Anghelov: A fost dat afară de Steaua în iarnă
Păcurar: A fost vîndut la U Cluj
Cosmin Matei: A fost vîndut la Astra

150.000 de euro a fost suma pe care Steaua a plătit-o Concordiei Chiajna în schimbul lui Gardoş în vara lui 2010

TRASEUL ULTIMILOR 10 ANI
2001 - Clubul Sportiv Şcolar Satu Mare
2003 - Florenţa Odoreu
2004 - Someşul Satu Mare
2008 - Concordia Chiajna
2009 - Debut la echipa naţională de tineret
2010 - Transfer la Steaua
2011 - Debut la echipa naţională de seniori

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.