Liga 1

Clujul la putere: pentru prima oară în istoria Ligii 1, CFR şi «U» sînt pe podium

Articol de Liviu Manolache  —  Wednesday, 03 August 2011

S-a scurs şi etapa a doua din Liga 1, care s-a întins pe durata a şase zile, timp în care s-au adunat atât rezultate normale cât şi surprize. Clasamentul după numai două runde ne oferă însă o imagine în premieră pentru Liga 1. 

Este pentru prima dată, cînd, în cele 13 sezoane comune, CFR Cluj şi U Cluj se clasează, ambele, pe podium la finalul tuturor meciurilor unei etape!

O eventuală participare a celor două formaţii în cupele europene ar duce Clujul lângă Craiova pe harta oraşelor din provincie ce au fost reprezentate într-un an competiţional de două cluburi (92/93, Universitatea şi Electroputere).

Trei echipe au după două jocuri şase  puncte, reprezentantele Clujului şi Dinamo. Pentru CFR, este a treia oară pe prima scenă când scot maximul de puncte în startul campionatului, însă, nici în 1948/1949, 2006/2007 şi nici în 2008/2009 nu au prins unul din primele două locuri la finalul stagiunii.

Cît despre Universitatea, clasarea acestora pe podium vine după  aproape 15 ani, precedentul astfel de “eveniment” având loc pe 7 septembrie 1996, la finalul rundei a 5-a din 96/97, atunci când “studenţii” au învins Petrolul cu 2-1 şi s-au poziţionat pe 2.

Citeşte AICI mai multe ştiri din Liga 1!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.