Europa League

Citeşte prezentarea adversarei Vasluiului, Sparta Praga!

Praghezii au învins, acum doi ani, la Cluj

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 05 August 2011

În urma tragerii la sorţi din această după-amiază, formaţiile din România şi-au aflat adversarul din play-off. În mod cert, unul dintre cei mai dificili adversari îi va întîlni FC Vaslui, şi anume Sparta Praga.

Sparta este o echipă înfiinţată în anul 1893, fiind una dintre cele două mari echipe ale Cehiei, alături de eterna rivală, Slavia. Praghezii s-au calificat în această ediţie a Europa League după ce au încheiat sezonul trecut pe poziţia secundă, la doar un singur punct în spatele campioanei Viktoria Plzen.

În componenţa formaţiei cehe se regăsesc jucători de o certă valoare, precum Libor Sionko, Vaclav Kadlec, Marek Matejovski sau Jaromir Blazek, toţi internaţionali cehi. În afară de fotbaliştii cehi, Sparta are în componenţă şi opt stranieri: patru slovaci, doi camerunezi şi doi croaţi.

Palmaresul Spartei este unul impresionant: 24 de titluri de campioană a Cehoslovaciei, 12 Cupe ale Cehoslovaciei, 11 titluri în Cehia, 5 cupe ale Cehiei, o Supercupă a Cehiei şi trei ediţii ale Mitropa Cup (Cupa Europei Centrale). Echipa joacă pe Generali Arena, un stadion cu o capacitate de 20.854 de locuri.

Vasluiul nu va evolua pentru prima oară împotriva unei echipe din Cehia. În sezonul 2008-2009, moldovenii au întîlnit Slavia Praga, împotriva căreia au remizat şi în tur, şi în retur (0-0, 1-1). Împotriva Spartei, doar Steaua a reuşit rezultate pozitive (5-1 şi 2-2, ambele meciuri în ediţia 88/89 din cadrul CCE). Ultima echipă românească întîlnită de Sparta a fost CFR (înfrîngeri cu 0-2 şi 2-3 în ediţia 2009-2010 a Europa League).

Interesant este faptul că, în luna iulie, FC Vaslui şi Sparta Praga s-au întîlnit într-o partidă amicală, încheiată la egalitate (1-1). Unicul gol al vasluienilor a fost marcat de Răzvan Neagu, în timp ce pentru cehi a marca Pavelka.

Vezi aici rezumatul partidei FC Vaslui - Sparta Praga 1-1

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.