Europa League

Obligaţi de tradiţie să treacă de Slask » Rapidiştii n-au avut probleme cu echipele poloneze

Rapidiștii au fost puși sub presiune de Copos: “Trebuie să ne calificăm pentru ca Rapidul să mai existe” Foto: Alex Nicodim

Articol de Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Rapidul n-a avut probleme cu formaţiile din Polonia în întîlnirile din cupele europene, eliminîndu-le în trecut pe Legia Varşovia şi Odra Wodzislaw.


După ce sorţii le-au oferit ca adversari pe polonezii de la Slask Wroclaw, giuleştenii speră să ajungă din nou în grupele Europa League după o pauză de 5 ani! După ce în urmă cu o lună i-au învins pe campionii de la Wisla Cracovia, într-o partidă amicală, acum alb-vişiniii speră să-i elimine şi pe cei de la Slask, vicecampioana Poloniei. Potul e minimum 2,2 milioane de euro, iar Rapidul are motive să fie optimistă.

În istoria de 87 de ani, clubul din Grant a mai avut parte de doi adversari polonezi în confruntările europene. Mai întîi, în ediţia 1971-1972 a Cupei UEFA, a eliminat-o, în faza optimilor de finală, pe Legia Varşovia, după 4-0 la Bucureşti şi 0-2 la Varşovia. Cealaltă întîlnire cu leşii a avut loc în fosta competiţie Intertoto, în urmă cu 14 ani. Atunci, în iunie 1997, Rapidul i-a eliminat pe cei de la Odra Wodzislaw, după ce s-a impus cu 4-2 în deplasare.


24 de ani au trecut de la ultima participare în cupele europene a celor de la Slask Wroclaw. În 1987, au fost eliminaţi în primul tur al Cupei Cupelor de Real Sociedad

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.