Altele

Florin Lascău la Radio GSP: ”Dacă se va fi acuzat de tentativă de omor calificat, Daniel Brata şi-a ruinat viaţa”

Daniel Brata este medaliat cu bronz la Campionatele Europene de Judo din 2009

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 10 august 2011

Florin Lascău, vicepreşedintele Federaţiei Române de Judo, a comentat la Radio GSP.RO situaţia în care se află campionul naţional Daniel Brata. Sportivul a fost a fost reţinut ieri de procurorii Parchetului de pe lîngă Tribunalul Bihor pentru tentativă de omor calificat.

Am fost şocat să aud aşa ceva. A fost primul incident din istoria judo-ului românesc cînd un sportiv a ajuns într-o situaţie atît de neplăcută. Îmi pare rău că s-a ajuns la un asemenea nivel al violenţei pe străzile din România”, a declarat Lascău care se află la Kiev, la Campionatele Mondiale de cadeţi.

Un sportiv care şi-a dedicat toată tinereţea sportului, care a petrecut aproape tot timpul pe saltea nu are obiectiv să omoare pe cineva. Nu există nici o scuză pentru ce s-a întîmplat, vrem să vedem cum va evolua cazul şi ce măsuri urmează să luăm. Deja am făcut nişte sedinţe şi vor mai exista şi altele. Aşteptăm rezolvarea cazului”, a adăugat acesta.

Dacă se va fi acuzat de tentativă de omor calificat, Daniel Brata şi-a ruinat viaţa. Din această experienţă trebuie să învăţăm să-i respectăm pe cei de lîngă noi”, a spus Lascău.

Un tînăr de 25 de ani, Adrian Popa, consilier juridic la o firmă din municipiu, a depus plîngere împotriva lui Daniel Brata, component al lotului olimpic, şi a lui Valentin Radu pe motiv că a fost atacat de aceştia la ieşirea din club. În urma loviturilor primite, el a suferit multiple fracturi craniene, avînd nevoie de două intervenţii neurochirurgicale, una la Oradea şi o alta la Timişoara, însă a rămas cu o paralizie pe partea dreaptă a corpului şi cu dificultate în vorbire.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.