Handbal

România va juca pentru locul 5 la Europeanul din Olanda

Echipa naţională "Under-19" joacă pentru locurile 5-6 la CE de tineret

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 12 august 2011

După ce au ratat calificarea în semifinalele CE de tineret, "tricolorele" sub 19 ani au învins, vineri, Croaţia cu 30-29 şi vor juca pentru locurile 5-6.

Reprezentativa de tineret a României a condus cu 7 goluri diferenţă în meciul cu Austria, partida decisivă pentru calificarea în semifinale, dar pînă la urmă a pierdut disputa cu 24-22.

"Tricolorele" au trecut peste acea înfrîngere şi au învins vineri, la Rotterdam, naţionala similară a Croaţiei, scor 30-29, într-unul dintre meciurile pentru locurile 5-8. După ce prima repriză s-a terminat la egalitate, 14-14, în partea a doua româncele au trecut la conducere pînă în minutul 42.

A fost 22-20, moment în care Buceschi şi compania au avut o nouă cădere în joc. Croaţia a condus cu 25-23 şi apoi cu 27-26, dar finalul a fost unul excelent pentru elevele lui Dumitru Muşi. Roxana Varga a marcat trei goluri în ultimele minute, Buceschi a punctat şi ea în două rînduri de la 7 metri şi România a preluat conducerea. S-a terminat 30-29!

Naţionala noastră de tineret va jucat pentru locul 5 la Campionatul European, împotriva învingătoarei din jocul Suedia-Spania. Ana Apipie, de la CSS Caracal, a fost desemnată cea mai bună handbalistă a meciului din tabăra României.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.