Europa League

Steaua ţine cu Vasluiul! » Roş-albaştrii vor bani mai mulţi, dar şi adversari mai slabi în Europa League

Steaua vrea să scoată cîţi mai mulţi bani din TV-pool

Articol de Ionuţ Iordache, Florin Dincă  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Roş-albaştrii speră ca moldovenii să meargă în grupele Europa League pentru a ajunge în grupa a doua valorică.

Steliştii nu se gîndesc doar la meciul lor din preliminariile Europa League contra bulgarilor de la ŢSKA Sofia. Bucureştenii sînt cu ochii şi pe alte partide, care i-ar putea propulsa în urna a doua valorică pentru tragerea la sorţi a grupelor. Roş-albaştrii au nevoie ca trei dintre cele 26 de echipe care se află înaintea ei în clasamentul coeficienţilor să fie eliminate pentru ca Tatu şi compania să poată avea adversari mai accesibili în cazul în care vor ajunge în grupele Europa League.

Bani mai mulţi sau urna a doua
Gazeta a publicat ieri informaţia conform căreia în cazul în care Steaua ar merge singură în faza următoare a competiţiei, atunci, ea ar încasa singură 2 milioane de euro, suma provenind din cota de piaţă a României pentru TV-pool.

Roş-albaştrii sînt acum în postura dificilă de a alege: iau singuri banii de la UEFA sau ţin cu Vasluiul lui Adrian Porumboiu în disputa cu cehii de la Sparta Praga. Echipa cehă este una dintre formaţiile care ar trebui să fie eliminată din play-off-ul Europa League pentru ca trupa lui Levy să urce în urna a doua valorică. În cazul în care bucureştenii vor merge alături de vasluieni în grupele Europa League suma pe care ar încasa-o ar fi tot una frumuşică, steliştii urmînd să ia circa 1,2 milioane de euro din TV-pool.

"Sparta Praga este o echipă foarte bună, dar ne putem califica. Tocmai şi-au vîndut cel mai bun atacant al lor în Bundesliga, deci şansele noastre au mai crescut puţin!" (Adrian Porumboiu, pantron FC Vaslui)

Ce alte echipe ar trebui eliminate ca Steaua să fie în urna a doua
Echipa - Adversara sa din play-off
Metalist Harkov - Sochaux
Fulham - Dnepr
Anderlecht - Bursaspor
Panathinaikos - Hapoel Tel Aviv
* au fost trecute doar formaţiile care au meciuri dificile în play-off

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.