Liga 1

Conceicao laudă noul transfer al CFR-ului: ”Celestino, ce lovitură!”

Celestino e evaluat la 800.000 de euro de către site-ul specializat transfermark.de

Articol de Marius Tuhuţ  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Tehnicianul portughez l-a antrenat pe fostul internaţional de tineret la Belenenses.

CFR va oficializa zilele următoare transferul mijlocaşului portughez Pedro Celestino. Originar din Insulele Capului Verde, fotbalistul de 24 de ani a fost antrenat la Belenenses, în sezonul 2009-2010, de fostul tehnician din Gruia, Antonio Conceicao. Acesta e convins că "feroviarii" au dat lovitura prin aducerea la Cluj a lui Celestino. "Pedro la CFR? E o surpriză pentru mine. Cei de la Cluj au făcut o afacere bună. E un mijlocaş central dreapta, cu o tehnică foarte bună, puternic. S-a format la Academia lui Sporting şi a jucat la toate nivelurile de vîrstă la loturile naţionale de tineret", a menţionat Conceicao.

Adus pentru a-l concura pe Sixto Peralta, portughezul are un stil de joc diferit de cel al argentinianului. "Peralta e playmaker veritabil, Celestino e un jucător de travaliu, de tranziţie, atacă şi se apără la fel de bine. În sistemul 4-3-3 joacă mijlocaş dreapta, dar intră mult în interior", a dezvăluit fostul antrenor al CFR-ului şi al Braşovului. Anul trecut, Celestino a fost declarat cel mai bun tînăr jucător al lunii septembrie în liga secundă portugheză.

S-a accidentat brusc
Celestino nu a fost inclus în lotul lui Belenenses pentru meciul de ieri cu Trofense, din Cupa Portugaliei. Conform presei lusitane, mijlocaşul este accidentat. Celestino a evoluat săptămîna trecută, tot în Cupă, cu Leixoes, în ultimele 20 de minute ale partidei.

Vine şi Kieszek?
După gafele lui Nuno Claro din ultima etapă cu Mediaş, oficialii CFR-ului încearcă să transfere şi un portar. Cele mai mari şanse să ajungă la Cluj le are polonezul Pawel Kieszek (27 de ani) de la FC Porto. Kieszek este a treia variantă la titularizare pentru Porto, iar lusitanii sînt dispuşi să-l împrumute. Polonezul va ajunge la CFR dacă Jorge Costa îi va garanta postul de titular.

Petiţie împotriva lui Claro
Fanii CFR-ului continuă războiul cu Nuno Claro. Suporterii ardeleni au deschis o petiţie pe facebook prin care cer îndepărtarea portarului portughez de la echipă. Pînă aseară, petiţia a strîns 50 de semnături. Nuno a greşit la ambele goluri ale medieşenilor din înfrîngerea de vineri, 0-2, cu Gaz Metan.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.