Handbal

Două victorii, locul 3! » Oltchim şi-a revenit după înfrîngerea cu Gyor.

Turcoaica Yeliz Ozel a arătat o formă excelentă în turneul din Ungaria, demonstrînd că e unul dintre cei mai buni centri din Europa

Articol de Marian Ursescu  —  luni, 15 august 2011

Campioana României, Oltchim Rm. Vîlcea, a terminat pe locul 3 în turneul de la Siofok. Înfrîngerea de sîmbătă, cu Gyor, 38-40, a fost urmată ieri de două victorii. Ieri a învins-o cu 41-34 pe Hypo Viena şi cu 32-25 pe Siofok KC.

De dimineaţă, "galacticele" au înfruntat cea mai galonată echipă din Europa, de opt ori cîştigătoare a Ligii Campionilor. Hypo Viena, echipa cu nouă jucătoare braziliene în lot, antrenată de maghiarul Nemeth Andras, a pus probleme româncelor doar în primele 15 minute. Cu o apărare mai exactă şi cu contraatacuri tăioase, Oltchim a condus la pauză cu 18-14. Elisei, Managarova, Ozel, Jovanovici au făcut legea pe teren. Forţa ofensivă a crescut în partea a doua şi vîlcencele au marcat gol după gol. În apărare însă au fost multe probleme şi austriecele au marcat şi ele multe goluri. Problema învingătoarei nu s-a pus nici o secundă, dar şi aşa antrenorul Radu Voina şi-a ieşit din fire. A strigat la fetele sale şi le-a certat pentru jocul mult prea static.

Doar o repriză
În finala mică, după-amiază, Oltchim a înfruntat-o pe gazda turneului, Siofok KC. În prima repriză, vîlcencele le-au ascuns mingea unguroaicelor. "În formula Knezevici, Elisei, Manea, Managarova, Jovanovici, Fiera şi Chirilă, fetele au dat dovadă de multă seriozitate. Au jucat aşa cum ne dorim", a declarat Radu Voina. A fost 21-8 pentru Oltchim, vîlcencele arătînd cu adevărat cu echipa care-şi doreşte să cîştige Liga Campionilor. "Dacă în prima repriză s-a dat dovadă de seriozitate, celelalte care au intrat în partea a doua au arătat multă superficialitate. Au ratat foarte mult, nu au mai fost agresive în atac. Sigur că şi poarta e în culpă, dar dacă nu ne apărăm, nici portarii nu au ce face", a spus Radu Voina. A fost 32-25 pentru Oltchim la final, dar repriza a doua a fost cîştigată de echipa gazdă cu 17-11!

Pleacă în Germania
Oltchim Rm. Vîlcea va pleca din Ungaria spre Germania, acolo unde urmează să participe la alte două turnee amicale. Primul dintre ele va avea loc la Schmelz, între 19 şi 21 august, adversarele vîlcencelor fiind Gyor, Metz, Byasen Trondheim, Thuringer şi Bayer Leverkusen. Ultimele meciuri de pregătire vor avea loc apoi pentru românce la Bad Urach, acestea avîndu-le de înfruntat la Sika Cup pe Dinamo Volgograd, Hypo Viena, Bayer Leverkusen, Zaglebie Lublin, Buxtehude şi TuS Metzingen.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.