Europa League

La salarii i-am surclasat! » Rapidiştii cîştigă mai bine decît adversarii de la Slask

Debutant în Europa, Marcos Antonio trebuie să justifice şi salariul mare pe care-l încasează, 240.000 de euro pe an

Articol de Cătălin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Giuleştenii vor întîlni azi o echipă unde cel mai mare salariu e 130.000 de euro pe sezon. Cu excepţia tinerilor din lot, la Rapid doar 5 jucători cîştigă mai puţin.

În faţa patronului George Copos, alb-vişiniii nu vor avea nici o scuză dacă nu se vor califica în faza grupelor Europa League. Motivul? Adversarii lor de azi au lefuri mult mai mici. Deşi e vicecampioana Poloniei, Slask Wroclaw nu oferă nici pe departe salariile care sînt în Grant. Dacă în Giuleşti Deac are 300.000 de euro pe sezon, iar în lot se mai află încă 4 oameni care încasează minimum 200.000 de euro pe an, Marcos Antonio, Marius Constantin, Surdu şi Teixeira, la Wroclaw cel mai bine plătit e mijlocaşul Sebastian Mila, care are o remuneraţie stagională de 130.000 de euro!

Au bugete egale
Chiar şi aşa, cele două cluburi au fixat în pauza de vară aceleaşi bugete, respectiv 7 milioane de euro! Deşi plătesc salarii în valoare de doar două milioane de euro pe an, în condiţiile în care la Rapid se cheltuiesc în jur de 3,5 milioane, leşii au fixat aceeaşi sumă pentru că, spre deosebire de rapidişti, ei au investit şi în transferuri, cheltuind în intersezon aproape un milion de euro pe achiziţii. În plus, primele de obiectiv sînt mai mari decît la clubul alb-vişiniu.

6 achiziţii au făcut cei la Slask în pauza de vară: Staszewski, Zukowski, Pietrasiak, Cetnarski, Voskamp şi Wasiluk. Primi trei au venit gratis, pentru ceilalţi plătindu-se cîte 300.000 de euro

"În fotbalul românesc aveţi nişte salarii foarte mari. Cu aşa lefuri, ar trebui să fiţi mult mai sus în fotbalul european. La noi doar Legia Varşovia mai aruncă aşa cu banii" (Macijei Janoszka, ziarist polonez)

Cele mai mici salarii de la Rapid
1. Pancu 72.000 de euro
2. Oros 80.000 de euro
3. Sburlea 100.000 de euro
4-5. N. Grigore 120.000 de euro
Grigorie 120.000 de euro

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.