Tenis

Pentru o nouă coroană! » Chela îşi apără titlul de campion la BRD Năstase Ţiriac Trophy

Juan Ignacio Chela va participa pentru a patra oară în turneul bucureştean

Articol de Mihaela Simion  —  joi, 18 august 2011

Juan Ignacio Chela vine să-şi apere trofeul cucerit anul trecut la Bucureşti din postura de favorit principal.

Pe 17 septembrie, pe Arenele BNR din Bucureşti, debutează BRD Năstase Ţiriac Trophy, turneul ATP 250 la startul căruia se vor afla şase jucători din Top 50. Aflat pe locul 23 în clasamentul mondial, argentinianul Juan Ignacio Chela vine din nou în România pentru a-şi apăra titlul pe care l-a cîştigat la ediţia de anul trecut. Aflat într-o foarte bună perioadă a carierei, campionul en titre are toate motivele să viseze la un nou triumf pe zgura bucureşteană. Cu 25 de victorii obţinute în acest an, dintre care 22 pe zgură, Chela a fost finalist la Buenos Aires şi la Monte-Carlo, iar la Roland Garros şi-a egalat cea mai bună performanţă, calificarea în sferturile de finală.

Concurenţă dură
Lupta pentru trofeul de la Bucureşti va fi una strînsă, iar misiunea argentinianului nu va fi deloc una uşoară. Florian Mayer, cel de-al doilea jucător dintre primii 30 cei mai buni din lume prezent pe tabloul principal al turneului, alături de ibericii Albert Montañés, cîştigătorul din 2009, Marcel Granollers, Tommy Robredo şi Pablo Andújar sînt pregătiţi să ofere spectacol iubitorilor de tenis din România. "Tabloul BRD Năstase Ţiriac Trophy reuneşte specialiştii pe zgură, într-o confruntare care se anunţă a fi foarte strînsă. Vor fi prezenţi şase favoriţi din Top 50. Sperăm ca anul acesta să avem un campion român, măcar la dublu, şi un public cît mai numeros", a declarat Bogdan Enoiu, preşedintele turneului.

Visul lui Tecău
După ce anul trecut a făcut pereche alături de austriacul Julian Knowle şi a fost eliminat încă din primul tur, Horia Tecău, cel mai bine poziţionat român în clasamentul de dublu, îşi doreşte ca de această dată să sărbătorească alături de familie şi prieteni primul succes pe zgura de la Arenele BNR. Horia va face pereche cu suedezul Robert Lindstedt, jucătorul alături de care a obţinut cele mai bune performanţe din carieră, dublu finalişti la Wimbledon şi cîştigători a şase turnee în ultimii doi ani. "Turneul de la Bucureşti este cel pe care îl urmăresc încă de la 12 ani, primul turneu ATP la care am participat şi probabil va fi şi turneul unde mă voi retrage. Este o mare împlinire şi onoare să joc în faţa familiei, a prietenilor şi a fanilor. Un titlu obţinut anul acesta ne-ar consolida poziţia în clasamentul general pentru Turneul Campionilor şi aş putea să-l sărbătoresc alături de cei care m-au susţinut de-a lungul anilor", a spus Horia Tecău.

O nouă încercare
Aflat pentru a noua oară la turneul de la Bucureşti, Victor Hănescu (foto) este singurul român calificat direct pe tabloul principal. Hănescu încearcă şi în acest an să devină primul jucător din România care se impune pe teren propriu, după ce la ultimele trei ediţii a fost eliminat încă din primul tur. "Mă leagă amintiri frumoase de acest turneu. Este primul turneu ATP la care am jucat. Sper ca de această dată să fie cu noroc şi pentru mine", a spus Hănescu, care a obţinut ce mai bună performanţă în 2007, cînd a jucat finala.

Surprize pentru spectatori
Organizatorii turneului au pregătit o serie de meciuri demonstrative şi evenimente speciale pentru iubitorii tenisului. Capul de afiş va fi demonstrativul Enel "4 Stele Pline de Energie", care îi va aduce pe teren pe Ilie Năstase, Mansour Bahrami, Yannick Noah şi Younes El Aynaoui. Un alt punct de atracţie va fi meciul de dublu dintre Andrei Pavel, Victor Hănescu, Horia Tecău şi Robert Lindstedt, meci care va susţine scopurile caritabile ale competiţiei.

Biletele s-au pus în vînzare
Biletele ediţiei din 2011, a căror valoare va fi donată Spitalului Marie Curie, au fost puse în vînzare şi sînt disponibile pe www.eventim.ro şi în reţeaua Eventim. În primele 3 zile, 17, 18, 19 septembrie, intrarea este liberă pentru meciurile din calificări, iar 1.000 de copii cu vîrsta preşcolară, elevi, studenţi şi bunicii au acces liber şi în zilele de 21-22 septembrie.

Jucători din Top 50 înscrişi în 2011:
Juan Ignacio Chela - 23 ATP
Florian Mayer - 24 ATP
Marcel Granollers - 33 ATP
Tommy Robredo - 41 ATP
Albert Montañés - 45 ATP
Pablo Andújar - 46 ATP

371.200 de euro este valoarea totală a premiilor turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.