Europa League

Pentru a ajunge în fotbalul cu adevărat mare, URMAŢI săgeata!

Ca să ajungem să jucăm cu echipe puternice din Vest trebuie să intrăm în Grupele Europa League

Articol de Gabriel Berceanu  —  joi, 18 august 2011

Scoţienii de la Rangers joacă în Slovenia. În Ţara Bascilor vin turcii de la Trabzonspor. Iar Sporting Lisabona se luptă în Scandinavia cu FC Nordsjaelland. Harta duelurilor de azi din Europa League transformă continentul într-un hăţiş de călătorii.

Pentru România, ţara cu cele mai multe echipe în play-off-ul de azi, disputele desenează însă o hartă restrînsă, de parcă zeul UEFA ar fi decis: bateţi la Poltava şi Wroclaw, dacă vreţi la Madrid şi Londra!

Fotbalul românesc iese astăzi din camera strîmtă, întunecoasă, plină de igrasie şi gîndaci, în care TAS aprinde o dată pe an o lumină scurtă, cît să fie puse la loc lucrurile dărîmate. Ne luptăm cu Ucraina, Polonia, Bulgaria, Cehia şi Austria. Un nivel doi al acestei părţi de Europa, peste o chintă din Albania, Slovacia, Macedonia, Cipru şi Moldova.

La întrebarea "cîte din cinci?" poate ar trebui adăugat şi "pînă unde?".Fireşte, e o coincidenţă, dar pentru ambiţiile de a cuceri continentul, testul de echilibru e tocmai acum, iar tragerea la sorţi ne-a desenat clar traseul: pentru destinaţia fotbalul mare, urmaţi săgeata! ;)


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.