Campionate

Irlandezii nu l-au uitat pe Henry: trişor şi fotbalist

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 18 august 2011

Eliminaţi de Franţa din barajul pentru Mondialul din Africa de Sud, după o fază litigioasă care l-a avut în prim plan pe Thierry Henry, irlandezii îi poartă în continuare pică fotbalistului de la New York Red Bulls.

Ieri, Henry şi-a sărbătorit ziua de naştere (34 de ani), iar irlandezii au profitat de ocazie ca să-l ironizeze iarăşi pe fotbalist. Într-un ziar local din Dublin, care ţine o rubrică a sărbătoriţilor din fiecare zi, în dreptul profesiei lui Henry scria doar atît: trişor şi fotbalist.

Franţa s-a calificat la turneul final din Africa de Sud după 1-0 în deplasare şi 1-1 pe teren propriu. A fost egalitate perfectă la finalul celor 90 de minute din manşa secundă, însă "cocoşii" au obţinut atunci calificarea după un gol marcat de Gallas, la o fază în care Henry preluase mingea cu mîna în careu.

La finalul meciului, Henry a recunoscut că a atins mîna cu mingea, dar totul a fost considerat o greşeală de arbitraj, iar Franţa a mers la Mondial. Norocul n-a ţinut prea mult cu trupa antrenată atunci de Raymond Domenech, care a avut o prestaţie jenantă la Mondial şi a fost eliminată încă din faza grupelor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.