Rugby

Meci bifat! » România a învins Ucraina cu 41-16

"Stejarii" s-au impus fără probleme în meciul cu Ucraina înaintea Cupei Mondiale

Articol de Mirela Neag  —  Monday 30th of November -0001 12:00

"Naţionala" a terminat victorioasă ultima partidă oficială înainte de participarea la Cupa Mondială din Noua Zeelandă

Cu bateriile încărcate la maximum după stagiile de cîteva săptămîni de pregătire intensivă de la munte şi de la mare, jucătorii echipei naţionale a României au reuşit să se impună lejer ieri, la Lvov, în meciul cu selecţionata Ucrainei, partidă restanţă din Cupa Europeană a Naţiunilor. Scorul final, 41 la 16 în favoarea "stejarilor", a urcat România pe locul doi, după Georgia, în clasamentul general al competiţiei, din care s-a consumat doar turul.

Victoria de ieri i-a adus căpitanului "tricolorilor", Cristian Preda, în dar şi un record. Prin cea de-a 83-a convocare la "naţională", Cristi a devenit cel mai selecţionat jucător din istoria rugbyului românesc.

Meciul cu Ucraina a fost ultima partidă oficială a României înainte de debutul la Cupa Mondială. "Stejarii" mai au programat un amical pe 26 august, în Franţa, cu echipa Perigueux, după care revin la Bucureşti pentru a se pregăti de plecare în Noua Zeelandă, pe 1 septembrie. La Cupa Mondială, România face parte din grupa B şi are următorul program al meciurilor: 10 septembrie, cu Scoţia; 17 septembrie, cu Argentina; 24 septembrie, cu Anglia; 28 septembrie, cu Georgia.

"Nu sîntem încă pregătiţi sută la sută pentru mondiale, cel puţin nu după acest meci. Sîntem pregătiţi fizic, mental deja ne gîndim acolo" (Romeo Gontineac, antrenorul României)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.