Nationala

Mărturisirile lui Stelea: ”A fost o greşeală să-i dăm numărul 10 lui Florescu”

Florescu n-a mai fost convocat după eşecul cu Bosnia (1-2), din deplasare

Articol de Justin Gafiuc  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Fostul secund al României a admis că asupra jucătorului s-a pus o presiune uriaşă după ce a luat tricoul identificat cu numele lui Hagi: ”Deveniseră foarte mari aşteptările de la el”,

Pentru prima dată după ce a plecat împreună cu Lucescu jr. de la echipa naţională, fostul secund al României, Bogdan Stelea, a vorbit ieri la DolceSport despre perioada de criză trăită la reprezentativă. Şi a punctat că "una dintre probleme a fost aceea că, în ciuda deschiderii lui Răzvan către a comunica şi a explica fiecare decizie, am simţit la un moment dat că nu-l ascultă nimeni. Asta cu toate că avea toată bunăvoinţa şi preocuparea pentru a prezenta diferite situaţii de la echipă. Cînd a spus în permanenţă, de exemplu, că avem în continuare şanse de calificare pentru Euro, bazîndu-se pe nişte argumente corecte, toţi au sărit să susţină contrariul".

Diferendul Răzvan - fraţii Becali
Stelea a admis şi că atacurile dese venite din partea preşedinţilor şi ale impresarilor au erodat atmosfera: "Există clar interese ca anumiţi jucători să fie convocaţi, fiindcă la «naţională» există cea mai mare expunere. Iar posibilitatea de a-i vinde apoi e mai mare pe această criză, în care cluburile se descurcă greu. E adevărat şi că am fost prins la mijloc în diferendul care a existat între Răzvan şi fraţii Becali. Eu am avut mereu relaţii civilizate şi corecte cu Victor şi cu Giovanni, de aceea am căutat să intermediez aceste contre, însă n-am reuşit mare lucru".

"Lumea l-a identificat imediat cu «noul Hagi»"
Şi o mărturisire legată de "oaia neagră" a mandatului lui Răzvan Lucescu, mijlocaşul George Florescu: "Poate că s-a comis o greşeală cînd i s-a dat tricoul cu numărul 10, în jurul căruia există o întreagă religie. Florescu a fost superexpus prin această măsură. Lumea l-a identificat imediat cu «noul Hagi», aşteptările au devenit uriaşe şi el nu s-a putut ridica la nivelul dorinţelor publicului. Îmi aduc aminte că şi Cătălin Munteanu a traversat o situaţie similară la echipa naţională, numai că, din păcate, e foarte greu să găsim cu adevărat un «nou Hagi»".

"M-am gîndit că unii preşedinţi au avut cîteodată dreptate vizavi de anumiţi jucători care puteau fi selecţionaţi la o acţiune. Dar, spre binele «naţionalei», n-ar fi trebuit să iasă cu atacuri virulente în public şi să-i pună şi pe cei prezenţi la lot în situaţii delicate" (Bogdan Stelea, fost «secund» România)

"Aş vrea să încep acum o muncă de antrenor principal, pentru care cred că sînt pregătit. Nu mi-ar cădea rangul nici dacă aş începe la liga secundă" (Bogdan Stelea, fost «secund» România)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.