Campionate

Noul ajutor al lui Jose! » Un suporter al Realului, alături de Mourinho

"Asistentul" Bruno alături de un Mourinho foarte atent la jocul tinerilor Realului

Articol de Constantin Popescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Antrenorul lusitan a invitat alături de el, la un meci al echipei secunde, un fan popular al Realului, care nu s-a sfiit să facă diverse observaţii.

Şi-a luat Jose Mourinho un nou secund? Aşa părea. Profitînd de greva fotbaliştilor din primele două ligi spaniole, antrenorul Realului s-a dus să vadă la lucru formaţia secundă, la meciul din divizia a 3-a cu Gijon B (1-0). Şi a surprins.

Fiindcă, pe lîngă obişnuiţii Karanka, Chendo şi Rui Farias, el a avut alături un personaj nou. Îmbrăcat într-un tricou al lui Cristiano Ronaldo cu numărul 9, cu pantaloni ai echipei din 2002 şi o şapcă albastră. Pentru cei ce l-au văzut în imagini era un necunoscut. Pentru cei ce vin frecvent la meciurile puştilor "blanco" era o prezenţă firească.

Vine cu bicicleta
Îl cheamă Bruno. Real e totul pentru el. "Valdebebas", baza sportivă a clubului, chiar poate fi considerată a doua lui casă. Acolo vine zilnic cu bicicleta, de la 11 km depărtare, pentru a fi mereu aproape de idolii săi.

Nu pleacă pînă nu vede totul. Stă ore după ore şi aşteaptă recompensa: un autograf, o poză, o strîngere de mînă. Mereu surîzător, salută fiecare jucător, corpul tehnic, îngrijitorii, personalul de securitate, orice angajat. Cunoaşte pe toată lumea, iar toată lumea îl ştie.
Întotdeauna are acelaşi loc. În spatele băncii de rezerve "blanco", al 3-lea rînd, aproape de tunelul spre vestiare. Niciodată nu lipseşte, indiferent de vreme. Vocea-i răguşeşte mereu de cît strigă, palmele i se înroşesc de cît aplaudă.

Fotbal şi bucătărie
Aşa l-a remarcat Mourinho, în pauză. Şi l-a invitat alături, în lojă, făcîndu-i semn cu degetul, pentru a vedea împreună repriza secundă. Bruno n-a stat pe gînduri. A urcat scările în viteză, rîzînd cu gura pînă la urechi. Aşezat lîngă Jose, s-a comportat cît se poate de degajat. Nu s-a sfiit să bea Cola şi să guste din salata lusitanului. Nici să se ridice la fazele importante, să facă diverse observaţii asupra jocului. Au descoperit şi o pasiune comună, gătitul, discutînd de cîteva reţete.

Portughezul l-a ascultat tot timpul atent şi adesea a intrat în dialoguri tactice. Concluzia a fost una: trupa secundă a Realului e talentată, bine structurată şi sigur va promova. La final s-au îmbrăţişat şi şi-au luat la revedere cu promisiunea că se vor vedea cît de curînd. Tot în "Valdebebas".

Uimit de Casillas
Mourinho a rămas surprins cînd a aflat că Iker Casillas i-a sunat pe "duşmanii" de la FC Barcelona, Xavi şi Puyol, pentru a face pace după incidentele de la finalul returului din Supercupă. "Pur şi simplu, nu-i venea să creadă că tocmai căpitanul său a recurs la acest pas. S-a simţit un pic trădat", a dezvăluit o sursă "As". Casillas a făcut un asemenea gest ca zarva dintre jucătorii Realului şi ai Barcei să nu afecteze prea tare "naţionala" Spaniei. Cazorla (Malaga) a admis: "Situaţia în interiorul reprezentativei e la limită".

"Mourinho e un «monstru». Nu-mi vine să cred că am stat alături de el şi am vorbit de fotbal" (Bruno, suporter Real)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.