Liga 1

Profituri dubioase pe campionatul României! » Cum a cîştigat un croat 21.000 de euro pe U Cluj - Petrolul

+1 Foto
U Cluj - Petrolul s-a jucat cu porţile închise

Articol de Remus Răureanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

De ce ar fi riscat un croat la o casă de pariuri din Macedonia o sumă de 700 de euro pe 2 pauză şi 1 final la un meci anonim din România?

Cum de a prins el cota de 30?

Cum de a ştiut că Petrolul va conduce la pauză pe U Cluj în deplasare şi că gazdele vor reveni miraculos după pauză şi vor învinge?

Pariorul croat a riscat 700 de euro pe o cotă uriaşă, 30. Petrolul a avut 2-1 după 45 de minute, dar U Cluj, sprijinită de arbitrul Petrescu, a întors rezultatul.

Preşedintele Mircea Sandu a făcut la un moment dat o aluzie despre meciuri din Liga 1 posibil aranjate pentru pariuri. Chiar există oameni care ştiu rezultate din România şi fac bani mizînd pe ele? Succesul pe care un croat l-a înregistrat în weekendul trecut bazîndu-se pe un meci din etapa a patra a campionatului întreţine suspiciunile privind unele partide.

El a pariat la o casă macedoneană şi a mizat 5.000 de kuna, echivalentul a 700 de euro. Evenimentul ales: U Cluj - Petrolul. A pariat că oaspeţii vor conduce la pauză şi vor pierde după 90 de minute. Petrolul a avut 2-1 după prima repriză şi U a întors rezultatul în partea a doua, cîştigînd cu 3-2. Deci 2 pauză, 1 final. A avut cotă 30 şi a cîştigat 150.000 de kuna, în jur de 21.000 de euro!

A avut noroc croatul? U a marcat golul victoriei, care i-a adus lui banii, în prelungirile meciului. Acesta ar fi un argument că pariorul a beneficiat de o şansă fantastică. Realitatea e că felul în care s-a desfăşurat partida i-a dat puţine emoţii.

Care au fost fazele şi evenimentele care au produs scorul perfect pentru croatul care a făcut profit de peste 20.000 de euro pe un meci din Liga 1?

- U Cluj a dominat din start şi a marcat prima, gol Claudiu Niculescu dintr-o lovitură liberă (minutul 16)

- Cursul jocului s-a schimbat imediat după ce Pele, de la ardeleni, şi-a dat un autogol (minutul 28). El a egalat, Petrolul a început să joace din ce în ce mai bine şi a preluat conducerea cu reuşita lui Vali Negru (43)

- Clujul a reluat dominarea după pauză şi şi-a crescut şansele să schimbe rezultatul cînd Radu Petrescu l-a eliminat pe Apostu. Eliminarea, dictată în minutul 9 al reprizei secunde, a constituit o greşeală a arbitrului

- Boştină a egalat după 5 minute. În minutul 72, Petrescu a dat un penalty pentru U, dar Alex Păcurar l-a ratat

- Golul care a stabilit rezultatul l-a dat Tony, în prelungiri, "cap" la o centrare a lui Boştină

Cifrele meciului arată că Petrolul a fost peste U Cluj exact în intervalul 16-45:


Legendă foto: Roşu: Petrolul. Albastru: U Cluj

A arbitrat gafeurul şi protejatul numărul 1
La U Cluj - Petrolul a fost delegat de către CCA un arbitru extrem de controversat, poate cel în dreptul căruia există în momentul de faţă cele mai multe semne de întrebare. Radu Petrescu a fost în sezonul trecut "centralul" care a stricat cele mai multe meciuri, dar cu toate acestea n-a avut de suferit ca alţi arbitri care au fost retrogradaţi. Şi în acest sezon, Radu Petrescu şi-a continuat "recitalul" şi a făcut praf două dintre cele 3 jocuri la care a fost delegat.

Benone Lazăr a renunţat de frica unei anchete
În urmă cu un an, un patron de Liga 1 a renunţat de bună voie la locul din prima ligă şi a desfiinţat şi echipa, iar în lumea fotbalului a circulat la vremea respectivă informaţia că decizia a fost luată tot din cauza pariurilor. Benone Lazăr, patronul lui Internaţional Curtea de Argeş, a fost acuzatcă a fost implicat în foarte multe meciuri suspecte, atunci cînd echipa lui activa în liga secundă. Speriat de faptul că DNA, dar şi UEFA ar urma să deschidă o anchetă, Benone Lazăr a renunţat şi şi-a motivat decizia astfel: "Am realizat că fotbalul e prea scump pentru averea mea".

Porumboiu şi-a acuzat jucătorii de blat la pariuri
Primul patron din Liga 1 care a vorbit şi chiar a lansat acuzaţii directe că un meci a fost aranjat pentru a se cîştiga sume mari la pariuri a fost Adrian Porumboiu. Omul de afaceri moldovean a spus că mai mulţi jucători au blătuit partida Gloria Buzău - FC Vaslui, scor 4-1, disputată în mai 2009, pentru că s-au pariat sume enorme pe succesul buzoienilor.

Precedent cu croaţii: Poli-Dinamo

În octombrie 2009 a existat un scandal legat de meciuri aranjate pentru pariuri care i-a implicat şi pe români, şi pe croaţi. Înaintea meciului Poli Timişoara-Dinamo Zagreb, din Europa League, bănăţenii au anunţat că Dan Alexa fusese contactat de fostul arbitru Sorin Altmayer, care i-ar fi propus 500.000 de euro, pentru ca rezultatul partidei să iasă aşa cum urma să fie anunţat. Pe teren, Dinamo a cîştigat cu 3-0.

Ce înseamnă o cotă de 30:
- România să fi pierdut amicalul disputat recent în San Marino, contra cele mai slabe echipe naţionale din lume
- Croaţia să cîştige Campionatul European din 2012
- PSG, unul dintre cele mai bogate cluburi din lume, să piardă returul cu luxemburghezii de la Dudelange, în play-off-ul Europa League. Meciul e în Franţa şi parizienii au cîştigat în tur cu 4-0
- Werder Bremen să retrogradeze din prima ligă germană
- Dinamo are cotă 29 s-o bată pe Vorskla Poltava joi, după ce va fi condusă la pauză de ucraineni
- FC Porto are cotă 26 să o bată pe Barcelona la trei goluri diferenţă în Supercupa Europei
- Tot 26 are cotă Pedro, de la Barca, să marcheze de trei ori împotriva lui FC Porto

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.