Campionate

City unlimited! » ”Cetăţenii” l-au luat şi pe Samir Nasri

Nasri şi-a făcut bagajele şi a plecat spre Manchester

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Alb-albaştrii au devenit lideri mondiali ai investiţiilor verii în transferuri: aproape 100 de milioane de euro.

Şeicul Mansour bin Zayed, proprietarul lui Manchester City, n-are habar de criza economică mondială. Ieri a mai dat o lovitură pe piaţa transferurilor: Samir Nasri, de la Arsenal. Preţul? Pentru el, o nimica toată: 27,4 milioane de euro. Nici n-a contat că internaţionalul francez era în ultimul an de contract la "tunari". Cît i s-a cerut, atît a dat.

Al 5-lea nou-venit în această vară, dar şi ultimul, spre uşurarea concurenţei, Nasri a urcat la aproape o sută de milioane de euro cheltuielile lui City cu achiziţiile de jucători. Capitol la care a devenit lider mondial, depăşind-o pe Paris Saint-Germain. Preluaţi şi ei recent de un grup din zona Golfului, Qatar Investments Authority, francezii s-au oprit la "numai" 86 de milioane de euro.

Actualele cifre, deşi impresionante, reprezintă mai puţin decît şi-a permis Mansour în precedentele trei campanii. În 2008-2009, cînd a preluat clubul, şeicul din Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) a pus punct la 157,36 milioane euro, iar în 2009-2010 s-a limitat la doar 147,3 milioane. Recordul l-a stabilit însă stagiunea trecută: 182,45 milioane euro!

Arsenal se dezintegrează
Prin achiziţionarea lui Nasri, City îi dă o nouă lovitură Arsenalului, după ce, în deschiderea perioadei de transferări, i l-a subtilizat şi pe Clichy. Părăsiţi şi de Cesc Fabregas, plecat la Barcelona, "tunarii" se află într-o postură extrem de delicată. N-au pus nimic pe măsură în loc şi asta se vede în campionat: un singur punct în două etape.

98,65 milioane de euro a investit Manchester City în cei cinci jucători achiziţionaţi în această vară, printre care şi Pantilimon

585,75 milioane de euro au cheltuit responsabilii lui City cu transferurile începînd din 2008, anul în care au preluat clubul

Achiziţiile verii la City
Jucător - de la... Suma
Aguero - Atletico 45*
Nasri - Arsenal 27,4
Savici - Partizan Belgrad 12
Clichy - Arsenal 7,75
Pantilimon - Timişoara 6,5
*Cifrele reprezintă milioane de euro şi sînt conform transfermarkt.de

NOUL UNSPREZECE:Hart - Richards, Kompany, Lescott, CLICHY - NASRI, Yaya Toure, Barry - AGUERO, Dzeko, D. Silva.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.