Nationala

Rotariu: „Maradona mi-a aruncat tricoul în iarbă. Nu m-am supărat“

Rotariu a înfiat o fetiţă cu probleme, Kassandra

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 24 August 2011

Fostul mare internaţional Iosif Rotariu a povestit, într-un interviu acordat cotidianului Adevărul, un moment şocant petrecut după meciul României cu Argentina, scor 1-1, de la Campionatul Mondial din `90.

Desemnat de selecţionerul Emerich Ienei să-l anihileze pe Maradona, Rotariu şi-a sacrificat veleităţile ofensive, îndeplinindu-şi sarcina cu brio: starul argentinian n-a mişcat. Enervat, la finalul jocului El Pibe D`Oro a reacţionat.

"La antrenamentul de seară, cel dinaintea meciului, discutam cu nea Imi şi cu Silviu Lung, care la vremea respectivă era căpitanul echipei, dar şi colegul meu de cameră. Antrenorul m-a întrebat dacă mă simt capabil să-l anihilez pe Maradona. N-am apucat să răspund. S-a băgat Silvică şi i-a zis: „Fratele meu? Cum să nu! E omul potrivit!". Şi asta a fost, nu mai puteam să dau înapoi. Dar în noaptea aceea, n-am închis un ochi. Mi-era frică să nu fiu scos vinovat dacă pierdem.

Pe teren, mi-au dispărut emoţiile şi mi-am sacrificat tot jocul ofensiv ca să nu mişte. Şi n-a făcut-o. L-am cam enervat. Cu vreo zece secunde înainte de final, l-am lovit neintenţionat. Iar apoi, după ce a fluierat arbitrul, am vrut să fac schimb de tricouri cu el. Mi l-a luat şi l-a aruncat în iarbă. Dar nu m-am supărat. Am schimbat cu Batista", povesteşte, cu nobleţe, Iosif Rotariu, în Adevărul.

Ca jucător, Rotariu a cîştigat a patru campionate, patru Cupe şi o Supercupă a României cu Steaua, Cupa şi Supercupa Turciei cu Galatasaray. În prezent îl ajută pe Vali Velcea pe banca Politehnicii Timişoara.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.