Europa League

Fanii polonezi au creat probleme la Timişoara, 19 dintre ei ajungînd la poliţie » "Nobilii" huligani

Articol de Adrian Bucur  —  vineri, 26 august 2011

Suporterii lui Slask Wroclaw le-au dat bătaie de cap forţelor de ordine ieri.


Cunoscuţi în Polonia sub numele de "nobilii", după ce în anii '80 au luptat împotriva regimului comunist, aceştia şi-au făcut de cap la Timişoara. Aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, leşii au încercat să intre într-un ştrand din oraş fără a plăti taxa de intrare, fiind cu greu blocaţi de bodyguarzi. Aceştia din urmă au chemat poliţia, care a reţinut 19 polonezi ce s-au ales cu cîte o amendă.

De asemenea, un alt incident s-a petrecut şi în avionul cu care unii susţinători ai lui Slask au venit pe Bega. Din cauză că au devenit violenţi şi au agresat stewardesele, pilotul aeronavei care venea de la Londra a cerut ajutorul forţele de ordine. Jandarmii au aşteptat avionul pe pistă şi i-au ridicat pe suporteri, escortîndu-i direct la stadion.


300 de fani ai lui Slask au fost aseară în tribune. Aceştia au venit cu avionul, cu autocare sau cu maşini personale

Trădaţi de fraţii timişoreni
Deşi sperau ca în tribune să fie cel puţin 10.000 de spectatori, rapidiştii au fost încurajaţi aseară doar de aproximativ 5.000 de oameni, din care aproape 2.000 au venit de la Bucureşti. Asta în condiţiile în care galeria giuleşteană e înfrăţită cu cea a lui Poli. Aceeaşi asistenţă au avut bucureştenii şi sezonul precedent, cînd evoluau în Giuleşti, la meciurile cu Brăneşti sau cu Sportul Studenţesc. Alb-vişiniii nu s-au simţit deloc în largul lor aseară, mai ales că în tribune s-au aflat 1.000 de polonezi, cu 600 mai mulţi decît se estimase. Leşii au scandat: "Ţiganii!" şi "Rapid curva".

Cu gîndul la Ceahlăul
Răzvan Lucescu a pregătit partida de aseară planificînd şi întîlnirea de duminică, de la Piatra Neamţ. Astfel, Pancu a fost titular în ofensivă pentru că în campionat va fi suspendat, în aceste condiţii Cassio fiind odihnit. Tot pe bancă a fost păstrat şi Glauber, cel mai bun fundaş la meciul cu Chiajna, locul său în teren fiind luat de Burcă. De asemenea, Deac a fost menajat.

Meciul şi ghinionul
Ca şi înaintea partidei de la Wroclaw, Răzvan Lucescu s-a confruntat din nou cu probleme de lot apărute pe ultima sută de metri. Astfel, Nicolae Grigore şi Teixeira, ambii fiind anunţaţi ca titulari, au acuzat dureri şi n-au mai putut evolua. Cei doi au rămas în tribună, iar în locul lor antrenorul Rapidului a mizat pe Apostol şi Herea.

Nu şi-au uitat căpitanul
Dan Alexa, fostul căpitan al Timişoarei, a fost primit cu aplauze pe Bega. El a fost aclamat în minutul 22, cînd a văzut un cartonaş galben, aceasta fiind tradiţia pe cînd evolua la Poli. Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor în urmă cu trei zile, jucătorul a spus: "Îmi va fi extrem de greu să joc pe «Dan Păltinişanu», sper să nu plîng de emoţii. Timişoara va fi mereu în sufletul meu".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.