Liga 1

Dinamoviştii au umplut stadionul cu Vorskla » Carnaval la început, violenţă la final

Articol de Eduard Apostol, Cătălin Gheorghiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Suporterii au umplut stadionul, au creat o atmosferă fantastică, dar au încheiat bătîndu-se cu jandarmii şi înjurînd conducerea.


Meciul a început cu 13.000 de oameni pregătiţi de fiesta, dar s-a transformat într-un teatru de război spre finalul partidei. Fanii n-au uitat drumul spre arenă, au venit cu mic, cu mare pentru sărbătoare, bărbaţi, femei, copii. Cu coifuri pe cap, cu evantaie, la pielea goală şi tînjind după o gură de apă şi de o victorie pentru grupe. A fost show încins în tribune, apoi a urmat dezastrul.

La golul de 2-1 pentru ucraineni, 3.000 de oameni au întors spatele jucătorilor şi s-au îndreptat spre case. Restul au început să-i apostrofeze pe jucători şi pe acţionari, începînd cu fraţii Becali. Golul trei al oaspeţilor a declanşat războiul în Peluza Cătălin Hîldan. Ultraşii au înjurat fiecare conducător în parte, apoi au cerut tuturor să le lase clubul şi să fugă din Ştefan cel Mare: "Plecaţi cu toţii, lăsaţi-ne, Dinamo nu e o afacere!". Apoi, suporterii au rupt gardul despărţitor de la tribuna 0, încercînd să ajungă la loja oficialilor pentru a-i trage la răspundere!

A fost nevoie de intervenţia în forţă a scutierilor, care au liniştit atmosfera abia după ce au împrăştiat cîteva jeturi de gaze lacrimogene. Intrarea la vestiare a găsit aplauze din partea fanilor doar pentru Gabriel Torje, căruia i-au mulţumit pentru ce a făcut la Dinamo, şi pentru George Ţucudean. Ceilalţi jucători au fost fluieraţi şi înjuraţi fără milă!


"La următorul meci de acasă al lui Dinamo vor veni maximum 300 de oameni, dintre care 200 de ziarişti!" :)
Dănuţ Lupu, ex-mijlocaş Dinamo

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.