Liga Campionilor

VIDEO » Săpunaru a pierdut Supercupa Europei cu Porto, în faţa Barcelonei, 0-2. Iată reacţia sa!

+10 Foto
Săpunaru, aici în duel cu Adriano, a pierdut Supercupa în faţa Barcelonei, 0-2

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

FC Barcelona a cîştigat Supercupa Europei după 2-0 cu FC Porto. Cele două goluri ale partidei au fost înscrise de argentinianul Leo Messi, în minutul 39 (VIDEO), şi de Cesc Fabregas, cu trei minute înaintea finalului

(VIDEO).

FC Porto a început tare jocul, ratînd de trei ori deschiderea scorului în primul sfert de oră. Barcelona a fost însă cea care a înscris, în minutul 39, prin Leo Messi, care l-a driblat şi pe portarul Helton.

Portughezii nu au mai reuşit să ameninţe poarta lui Valdes, astfel că Barcelona a controlat jocul în actul secund, dublîndu-şi avantajul în minutul 87 prin Fabregas, la o fază spectacol reuşită de Messi. Porto a terminat partida cu doi oameni mai puţin pe teren, Rolando şi Guarin fiind eliminaţi.

La Porto, românul Cristian Săpunaru a evoluat pe toată durata partidei. Este a treia Supercupă ratată consecutiv de români, după
Răzvan Raţ şi Mircea Lucescu (2009) şi Cristi Chivu (2010).

Andres Iniesta (FC Barcelona) a fost desemnat jucătorul meciului!

Cristi Săpunaru a comentat partida la TVR: "Ne-a lipsit şansa, poate dacă am fi obţinut acel penalty cînd trebuia, sau dacă înscriam repede în prima repriză era altceva. Aceasă echipă, Barcelona, e o maşină de fotbal, ceva impresionant. Am alergat cît n-am făcut-o toată viaţa mea, de cînd m-am apucat de fotbal. Toată echipa lor joacă un fotbal extraordinar, au un antrenor care ştie săi pună în teren, e fotbal-spectacol la ei.

Pe final am încercat să recuperăm, dar ştiam că întîlnim cea mai bună echipă din lume. Mă simt bine că am ajuns aici, dar era şi mai bine dacă am fi cîştigat. Aş vrea să joc mereu în astfel de meciuri. Acum trebuie să muncim, să luăm titlul şi să ajungem cît mai sus în Liga Campionilor, ăsta e obiectivul nostru".

Fundaşul dreapta a vorbit şi despre partida dintre România şi Franţa, de pe 6 septembrie: "Cu Franţa e un meci capital. Dacă vom cîştiga, rămînem acolo sus şi sperăm la calificare. Am auzit că o să fie stadionul plin, suporterii să fie alături de noi, noi vom da totul pentru naţională şi pentru toţi românii".

BARCELONA - PORTO 2-0
A marcat: Messi 39 (VIDEO), Fabregas 87 (VIDEO)
Vezi mai jos şi imagini foto de la partidă!

Echipele de start:
BARCELONA: Valdes - Dani Alves, Mascherano, Abidal, Adriano - Xavi, Keita, Iniesta - Pedro, Messi, Villa
Rezerve: Olazabal, Fabregas, Alexis Sanchez, Thiago Alcantara, Busquets, Fontas, Jonathan dos Santos

PORTO: Helton - Săpunaru, Rolando, Otamendi, Fucile - Guarin, Souza, Joao Moutinho - Hulk, Kleber, Cristian Rodriguez
Rezerve: Rafael Bracali, Maicon, Belluschi, Varela, Djalma, Fernando, Defour




***
Avancronica partidei:

Barcelona

În drumul către finala câştigată cu 3-1 în faţa lui Manchester United, Barca a depăşit nume mari ale fotbalului european, printre care Arsenal, Şahtior, dar şi marea rivala internă, Real Madrid. De asemenea, sezonul a început pentru gruparea pregătită de Guardioala aşa cum s-a terminat, formaţia impunându-se cu 5-4 la general în SuperCupa Spaniei. Învinsa a fost încă o dată Real.

Pentru Xavi, Messi şi compania un succes diseară nu ar reprezenta o premieră. Barca are în palmares 3 SuperCupe-ultima câştigată în 2009 în faţa Şahtiorului- trofeu pentru care s-a mai luptat în alte 4 ocazii.

FC Porto

Lusitanii au avut o stagiune anterioară fantastică, FC Porto câştigând într-o manieră extrem de clară toate competiţiile în care a fost angrenată: campionatul, cupa şi SuperCupa Portugaliei, precum şi Europa League. Totuşi, aceste performanţe au fost atinse sub comanda lui Andre Villas-Boas, tehnician "achiziţionat" între timp de Chelsea.

De asemenea, trofeul european a ajuns în vitrina de pe Dragao cu o contribuţie majoră din partea columbianului Falcao. Golgeterul din sezon trecut al Ligii Europa a fost vândut vara aceasta la Atletico Madrid în schimbul a 40 de milioane euro.

Echipele probabile

Barcelona va aborda SuperCupa în clasica aşezare 4-3-3. Fabregas ar putea începe titular, însă Alexis Sanchez va fi probabil doar rezervă. Pique şi Puyol sunt accidentaţi. În atac, trioul consacrat Villa-Messi-Pedro.

Barcelona 4-3-3: Valdes; Dani Alves, Mascherano, Abidal, Adriano; Busquets, Xavi, Fabregas; Pedro, Messi, Villa.

Tehnicianul Pereira are la dispoziţie aproape întreg lotul, singura absenţă fiind Alex Sandro accidentat. Ex-clujeanul Alvaro Pereira nu a fost inclus în lot, întărindu-se astfel speculaţiile legate de o eventuală plecare a uruguaianului la Chelsea.  Săpunaru va evolua titular!

Porto (4-3-3): Helton; Fucile, Otamendi, Rolando, Sapunaru; Souza, Guarin, Moutinho; Hulk, Kleber, Varela.

Cotele meciului

Evident, Barca porneşte cu prima şansă în jocul din această seară. Dacă la victorie cotaţia de 1.40 pare tentantă, nu acelaşi lucru se poate spune însă de cota 1.20 acordată catalnilor la câştigarea trofeului. 1.85 este cota oferită unei prime reprize câştigate de gruparea blau-grana.

Porto are cota 6.50 la victorie şi 4.00 pentru câştigarea SuperCupei. Hulk este cotat drept cel mai probabil marcator al "Dragonilor"-cota 3.00. În schimb, o reuşită a lui Săpunaru vă poate aduce de 15 ori suma investită!

Mai multe detalii pe pariori.ro!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.