Europa League

Rapidiştii promit primăvara europeană: "În decembrie, vom fi la Nyon"

Rapid vrea din nou în primăvară

Articol de Cătălin Popescu, Adrian Bucur  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Rapidiştii sînt mulţumiţi de tragerea la sorţi, dar spun că au parte de o grupă echilibrată din care oricare două echipe pot merge mai departe


După tragerea la sorţi de ieri, giuleştenii visează să repete sezonul european din 2005-2006, cînd au ajuns în primăvara europeană. Alb-vişiniii sînt mulţumiţi de grupa în care au ajuns şi cred că au şansa de a termina pe unul din primele două locuri. "Cel mai important e că vom juca de la egal la egal cu toţi adversarii. Sperăm ca în decembrie să fim la tragerea la sorţi de la Nyon", a anunţat preşedintele Dinu Gheorghe.

Dani Coman, unul dintre cei mai experimentaţi rapidişti, spune că formaţia din Grant nu se mulţumeşte cu faza grupelor: "Ne dorim să mergem cît mai departe. Sperăm ca alături de Răzvan să depăşim performanţele din urmă cu 6 ani, cînd am ajuns în sferturi".
Clar, cel mai tare adversar al giuleştenilor e PSV, însă şi în 2005-2006 vişiniii au mai dat piept cu o formaţie din Ţara Lalelelor, eliminînd-o pe Feyenoord, după 1-1 în deplasare şi 1-0 în Giuleşti. Hapoel Tel-Aviv, cea de -a doua echipă din grupă, e un adversar mai vechi al giuleştenilor, în 2006-2007, Rapidul remizînd în Israel, 2-2. Pe atunci, în grupe nu se juca tur-retur. La israelieni evoluează acum şi Edel Apoula Bete, portar care în 2007 a fost vîndut de giuleşteni la PSG.

Au luat polonezii la rînd
Cel de-al treilea adversar al elevilor lui Răzvan Lucescu e Legia Varşovia, ea fiind a treia formaţie din Polonia cu care feroviarii se vor întîlni în acest an. Mai întîi au învins-o pe campioana Wisla (2-0) la Turneul Campionilor din Estonia, apoi, în play-off, au eliminat-o pe vicecampioana Slask Wroclaw (3-1 şi 1-1). Legia a încheiat sezonul precedent pe locul 3.

"La nivelul acesta nu puteam avea parte de adversari modeşti. Sper din tot sufletul să facem o figură frumoasă pentru că sîntem o echipă în reconstrucţie şi în progres"
Dani Coman, portar Rapid

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.