Gimnastica

Revenire cu plus pentru Cătălina Ponor

Articol de Mihaela Simion  —  Monday 30th of November -0001 12:00

La primul concurs după revenire, Cătălina Ponor a arătat o formă excelentă şi a evoluat la trei aparate, fără ratare


Cu două luni înaintea Mondialelor de la Tokyo, o parte din componentele lotului naţional de gimnastică participă la primul test de verificare, Campionatele Naţionalele. Fără Sandra Izbaşa, Diana Chelaru şi Larisa Iordache, menajate din cauza unor mici accidentări, publicul din Oneşti s-a delectat cu spectacolul oferit de Ana Porgras, dar mai ales de Cătălina Ponor.

Revenită la începutul anului după o absenţă de trei ani, tripla campioană olimpică de la Atena a concurat ieri la prima competiţie oficială. Dezinvoltă şi încrezătoare, Cătălina, care a împlinit recent, pe 20 august, 24 de ani a evoluat fără greşeală la trei aparate, bîrnă, sol şi sărituri, reuşind să impresioneze prin ţinută, stil şi forţă. A surprins prin acurateţea excerciţiilor competitive, dar şi prin plăcerea cu care a pus în scenă fiecare element.

S-a calificat în cele trei finale, iar astăzi şi mîine îşi doreşte să strălucească din nou. Deoarece fiecare evoluţie bună reprezintă un pas înainte spre îndeplinirea viselor, podiumul mondial şi apoi cel olimpic. Din nou, după Atena 2004. Ultima competiţie oficială a Cătălinei a fost Mondialul din 2007, de la Stuttgart, unde a luat bronz cu echipa.

Ana, din nou
Chiar dacă a ratat exerciţiul la paralele, Ana Porgras, campioană mondială de la bîrnă, a cîştigat titlul naţional la individual compus. A impresionat la aparatul care i-a adus cele mai mari satisfacţii, obţinînd cea mai mare notă din concurs (15,825), iar la sol, cu o coregrafie nouă, a reuşit să ridice publicul în picioare datorită graţiei de care a dat dovadă.


PODIUM INDIVIDUAL COMPUS
Ana Porgras 58.650
Amelia Racea 58.525
Raluca Haidu 57.675

PROGRAM
Astăzi, 27 august:
10:00 Finale pe aparate, Speranţe (sol, cal cu mînere şi inele, masculin; sărituri şi paralele, feminin)
16:00 Finale pe aparate, Maeştri (sol, cal cu mînere şi inele, masculin; sărituri şi paralele, feminin) - transmisiune directă TVR 3

Mîine, 28 august:
10:00 Finale pe aparate, Speranţe (sărituri, paralele, bară fixă, masculin; bîrna şi sol, feminin)
16:00 Finale pe aparate, Maeştri (sărituri, paralele, bară fixă, masculin; bîrna şi sol, feminin) - transmisiune directă TVR 3

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.