Gimnastica

La Mondiale, "Marocanul" va participa şi la individual compus » Marian Drăgulescu e peste tot

Articol de Mirela Neag  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Marian Drăgulescu a participat la "Naţionale" la toate aparatele, inclusiv la inele, pe care le-a abandonat în ultimii 5 ani


Revenit în sala de gimnastică după trei retrageri, un car de probleme în viaţa personală şi nenumărate accidentări, Marian Drăgulescu a cucerit ieri un nou titlu de campion naţional la sol în cadrul întrecerilor găzduite la Oneşti. De această dată însă, "Marocanul" nu s-a limitat doar la aparatele care l-au consacrat în ultimii ani, solul şi săriturile, ci a pregătit cîte un exerciţiu şi la cal cu mînere, bară fixă, paralele şi chiar şi la inele, la care nu a mai lucrat deloc de 5 ani.

"La inele a fost o verificare pentru mine. Exerciţiul prezentat aici, la întrecerile naţionale, se află în stadiu de formulă, care va urma să fie îmbunătăţit şi perfecţionat", a explicat după concurs Drăgulescu, care a fost notat cu 13,800 (locul 5). Gimnastul a mărturisit că vrea să-şi ajute echipa pentru a obţine la Mondialele din octombrie o calificare la Jocurile Olimpice de la Londra 2012. "Trebuie să recunosc că-mi doresc să evoluez şi la individual compus, unde mi-am propus să muncesc pentru a ajunge în primii opt din lume", a mai spus Marian.

În afară de faptul că în acest an s-a recăsătorit, Marian a mai făcut o schimbare importantă. La aceste Campionate Naţionale, gimnastul a reprezentat clubul Steaua Bucureşti, în loc de Dinamo, cel la care a fost legitimat în ultimii ani. "Nu doresc să comentez prea mult acest aspect. Mă limitez la a spune că la Steaua mă simt mai bine!", a spus Drăgulescu.

După evoluţiile elevilor săi în primele două zile de concurs, Marius Urzică, antrenorul coordonator al lotului olimpic de gimnastică, nu s-a declarat foarte mulţumit: "S-au făcut greşeli, erori, lipsă de concentrare, dar mai avem o lună la dispoziţie pînă la Mondialele de la Tokyo.".

Rezultate:
sărituri: 1. Cătălina Ponor, 2. Raluca Haidu, 3. Amelia Racea;
paralele: 1. Amelia Racea, 2. Raluca Haidu, 3. Diana Trenca;

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.