Tenis

Fetiţa cu surprize » Alexandra Dulgheru a revenit cu o victorie în faţa învingătoarei de la Wimbledon

Alexandra Dulgheru s-a întors pe terenul de tenis cu o victorie în faţa învingătoarei de la Wimbledon

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Alexandra Dulgheru s-a întors pe terenul de tenis cu o victorie în faţa învingătoarei de la Wimbledon, ultimul turneu de Mare Şlem al anului

Alexandra a avut o vară grea, cu multe vizite la doctor şi fără tenis. Genunchii au fost cei care au trimis-o departe de teren. Durerile erau atît de mari încît a trebuit să spună stop.  Ultimul său turrneu jucat a fost cel de la Wimbledon, unde a fost învinsă în turul al doilea de
Svetlana Kuzneţova cu 6-0, 6-2. Românca era deja epuizată de durere. De atunci a lăsat racheta deoparte. Două luni în care visa la momentul revenirii.

Şi a fost o revenire de vis. În primul tur la US Open, Dulgheru a întîlnit-o pe Petra Kvitova, a şasea jucătoare a lumii, a cincea favorită a turneului, dar şi învingătoarea din acest an de la Wimbledon. Şi a învins-o cu 7-6(3), 6-3. O victorie care s-a derulat în o oră şi 38 de minute.  Dulgheru a fost mai atentă, făcînd 23 de greşeli neforţate faţă de cele 52 ale cehoaicei. Este succesul de care Alexandra avea nevoie pentru a recăpata încrederea pierdută în saloanele clinicilor de recuperare.

Ciocnire românească
Alexandra Dulgheru o va întîlni în turul următor la New York pe Monica Niculescu. Monica a învins-o ieri în prima rundă pe Patricia Mayr-Achleitner din Austria cu 6-3, 6-3. Cele două s-au mai întîlnit o singură dată în circuitul profesionist, în 2010, la Taşkent, unde s-a impus Niculescu. Dintre cele două Alexandra a ajuns cel mai departe la US Open, în turul al treilea, în 2010, în timp ce Monica nu reuşise pînă acum să treacă de primul tur.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.