Campionate

VIDEO » Barça de 5 stele! Formaţia catalană a învins-o cu 5-0 pe Villarreal

FC Barcelona a invins-o cu 5-0 pe Villarreal

Articol de Cristina Negrilă  —  Tuesday, 30 August 2011

Messi şi compania au înscris de 5 ori în poarta lui Diego Lopez, dar scorul putea fi mult mai mare. Tehnicianul catalanilor, Josep Guardiola, a aliniat un "11" care a surprins pe toată lumea şi a reuşit o victorie la scor în faţa unui adversar care mereu i-a făcut viaţă grea. VEZI AICI REZUMATUL!

O apărare cu 3 oameni, dintre care doar unul fundaş de meserie, Abidal, susţinut de Mascherano şi Busquets. În lipsa accidentaţilor Puyol, Pique, Adriano şi Maxwell şi a suspendatului Alves, "11"-le de start al Barcelonei a fost unul inedit. Mijlocaşii Mascherano şi Busquets au trecut în apărare. La mijloc, Keita, Thiago, Iniesta şi Fabregas, iar în atac Alexis Sanchez, Messi şi Pedro.

Prima ocazie a Barcelonei a avut-o Messi ('17), care, rămas singur cu Diego Lopez n-a reuşit să-l învingă pe goalkeeperul lui Villarreal, care a respins cu greutate în corner. A fost doar avertismentul. Cu Iniesta dirijor, în lipsa lui Xavi, lăsat pe bancă de Guardiola, şi cu achiziţiile Fabregas şi Alexis Sanchez pe teren în mare formă, Barça a dat recital. În prima repriză, Thiago a făcut 1-0 ('25) după o acţiune individuală. Omul despre care s-a spus că va face tuşa la Barcelona, printre atîtea vedete, Cesc Fabregas, a dus scorul la 2-0 (45) din pasa lui Messi, driblînd portarul. Iar Guardiola a demonstrat că Fabregas şi Thiago pot juca perfect împreună. Nici Valdes nu a stat cu mîinile în sîn, scoţînd incredibil un şut al lui Rossi, rămas în poziţie de unu la unu cu goalkeeperul catalan.

În repriza a doua, Barça a fost şi mai incisivă, iar Alexis Sanchez a marcat primul său gol ca jucător blau-grana, după o lansare perfectă a lui Thiago ('47). Nu mai lipsea decît ca Messi să marcheze pentru ca fiesta să fie totală, iar argentinianul nu şi-a dezamăgit fanii. A primit o pasă de la Iniesta, a driblat portarul şi nu l-a mai iertat pe Lopez ('51). Tot Messi a închis tabela, după o acţiune colectivă. Thiago l-a servit excelent pe argentinian, ajuns în careul mic, neavînd altceva de făcut decît să împingă mingea în plasă (75). Messi a marcat golurile cu numărul 100 şi 101 pe Camp Nou, iar echipa sa a început perfect sezonul, la fel ca şi marea rivală, Real Madrid, care a învins duminică pe Real Zaragoza cu scorul de 6-0

FC Barcelona: Valdes - Mascherano, Busquets, Abidal - Keita, Thiago, Iniesta (Xavi, min.56), Cesc (Jonathan dos Santos, min.70) - Alexis Sanchez, Pedro (Villa, min.67), Messi.

Villarreal: Diego Lopez - Zapata, Gonzalo, Musacchio, Oriol - Marchena, Bruno, Borja Valero (Camunas, min.50) - Cani (Wakaso, min.64), Nilmar (Senna, min.61), Rossi

Goluri:
1-0: ('25): Thiago
2-0: ('45): Fabregas
3-0: ('47): Alexis Sanchez
4-0: ('51): Messi
5-0: ('75): Messi

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.