Campionate

Arsene Wenger apasă butonul de panică » Dansînd pe sîrmă

Arsene Wenger a abandonat cultul pentru jucătorii tineri

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Bombardat cu critici, managerul lui Arsenal a renunţat subit la cultul său pentru tineri şi a cumpărat 3 jucători ”copţi”: Andre Santos, Mertesacker, Park Chu-Young


Arsene Wenger a lăsat în ultimele zile impresia unui om care merge pe sîrmă. Pus la zid pentru încăpăţînarea sa de a miza pe jucători tineri şi talentaţi, politică ce i-a adus satisfacţia unui fotbal-spectacol, dar nici un trofeu din 2005 încoace, managerul lui Arsenal a intrat efectiv în fibrilaţie. Şi-a schimbat foaia peste noapte.

Constrîns de şefi şi de suporteri să pună ceva în locul vedetelor care au părăsit corabia, respectiv Clichy, Nasri şi Fabregas, îngrozit şi de realitatea din teren (2-8 cu Man. United), Wenger s-a apucat să cumpere de-a valma: Per Mertesacker (Werder/26 de ani/10 milioane euro), Andre Santos (Fener/28 /7,5) şi Park Chu-Young (Monaco/26/12).

În total 29,5 milioane de euro investite de această dată în jucători experimentaţi, dar nici măcar unul pe măsura unui Nasri sau a unui Fabregas. Şi lista era încă deschisă aseară, pe ultimii metri ai mercato-ului estival.

Ultima listă
Jucător Club Ofertă
Malouda Chelsea 9*
Martin Sochaux 13,5
G. Cahill Bolton 20
Alex Chelsea 8
M'Vila Rennes 25
*Sumele reprezintă milioane de euro

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.