Tenis

Monica Niculescu a ajuns în optimile US Open, acolo unde nu a mai fost nici o româncă de 13 ani!

Monica Niculescu va primi pentru performanţa sa 280 de puncte WTA şi 110.000 de dolari

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Tenis. Românca este la cel mai bun rezultat al carierei în turneele de Mare Şlem, după ce a învins-o într-un mod convingătoer pe Lucie Safarova cu 6-0, 6-1


Arena Louis Armstrong, a doua ca mărime la Flushing Meadows, a fost locul în care Monica Niculescu a plîns. Lacrimi de bucurie pentru o performanţă extraordinară. Ţipătul Monicăi i-a ridicat în picioare pe spectatori. Nu mulţi ştiau cine este această jucătoare atipică, una care loveşte altfel decît celelalte, care dă forehandul cu slice şi care i-a lăsat doar un game Luciei Safarova din Cehia, a 27-a favorită a turneului. Însă au aplaudat-o. Într-o oră şi 11 minute, Monica a reuşit să o învingă pe cea care este cu 42 de locuri mai sus în clasament decît ea cu 6-0, 6-1.

O mică problemă
Partida dintre Monica şi Lucie a început la 11:00, ora locală, cu doar cîţiva spectatori în arena care poate găzdui 10.200. O zi de vineri pe care Monica o va ţine minte toată viaţa. La 23 de ani ajunge pentru prima oară în optimi de finală la un turneu de Mare Şlem. Şi modul în care a făcut-o e la fel de special. Românca a fost cea care a servit prima şi şi-a păstrat acest avantaj. Era 1-0 şi nici Monica nu visa la ce avea să urmeze. Trei break-uri pe serviciul cehoaicei. Un joc variat şi cu ritm şi o tactică foarte inteligentă au făcut posibile acest vis. O mică problemă s-a ivit însă pe parcursul celor 36 de minute ale primului set. La 5-0 în favoarea sa a chemat trainer-ul şi a mers la vestiare pentru a primi îngrijiri medicale. Nimic însă nu a zdruncinat-o. Safarova era cea pierdută şi cea care greşea inexplicabil. 6-0 şi mai era doar un set de cîştigat.

Numai un game
În partea a doua, la început, a salvat mingi de break, dar nu a lăsat-o pe adversară să capete încredere şi imediat i-a confiscat serviciul. Seria game-urilor cîştigate consecutiv avea să se oprească la cifra nouă. Safarova a reuşit să treacă pe tabelă şi altfel decît cu numele, la 3-1. Dar avea să fie o floare solitară, pentru că Monica a strîns din dinţi şi le-a cîştigat pe următoarele trei. 6-0, 6-1 şi o bucurie imensă a scăldat-o pe Niculescu. "Am jucat regular, mi-am făcut tactica. Sînt foarte fericită. Acestea sînt jocul şi stilul meu şi mă bucur că am cîştigat aşa cum sînt eu. Vă mulţumesc că aţi venit azi!", le-a spus Monica, emoţionată, spectatorilor americani. Un stil pe care l-au lăudat Amelie Mauresmo şi Jelena Jankovici. În turul următor, Niculescu o întîlneşte pe Angelique Kerber din Germania, locul 92 în ierarhia mondială. Din 1998, de la Irina Spîrlea, România nu a mai avut o jucătoare în optimile de finală de la US Open.


43 de greşeli neforţate a făcut Lucie Safarova în partida cu Monica Niculescu
4 greşeli neforţate a comis Monica în toată partida
5 lovituri direct cîştigătoare a reuşit Monica Niculescu, faţă de cele 19 ale lui Lucie Safarova

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.